Ajankohtaista

Kaikki

STEA esittää Nurmijärven ikäihmisten Olohuone-toiminnalle noin 400 000 euron rahoitusta

2.12.2022

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA esittää vuosille 2023–2025 yhteensä 383 400 euron avustusta Nurmijärven Onnenkimpale ry:lle ikäihmisten yksinäisyyden vähentämiseen kohtaamispaikkatoiminnan keinoin. Toteutuessaan STEAn rahoitus mahdollistaisi Nurmijärvellä syksyllä 2022 pilotoituidun Olohuone-toiminnan jatkamisen ja laajentamisen vuosina 2023–2025. Valtioneuvosto päättää avustuksista keväällä 2023.

Olohuone-toiminta tarjoaa ikäihmisille ryhmätoimintaa – mukavaa yhdessä tekemistä musiikin, liikunnan ja kädentaitojen parissa sekä leppoisaa jutustelua ikätovereiden kesken. Ryhmät ovat syksyllä 2022 kokoontuvat Heikkarin palvelutalossa, osoitteessa Heikkarinkuja 4, Nurmijärvi.

Olohuone-hankkeen tavoitteina on ollut ikäihmisten yksinäisyyden vähentäminen, syrjäytymisen ennaltaehkäisy, oman toimijuuden vahvistaminen ja mielekäs elämä ikääntymisen eri vaiheissa. Olohuone-toimintaa on toteutettu yhteistyössä Onnenkimpaleen ja Nurmijärven kunnan sekä kunnan ja seurakunnan vapaaehtoistyön kanssa. Toiminnasta saatu palaute on ollut myönteistä. Nurmijärven Onnenkimpale ry on toteuttanut STEAn avustushakemuksen yhteistyössä Nurmijärven kunnan ja Nurmijärven seurakunnan kanssa.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen.

Takaisin listaukseen