Ajankohtaista

Rakentaminen

SRV: Turvallisuussyistä Rajamäen kampuksen työmaalla kaadetaan neljä mäntyä

20.9.2023

SRV tiedottaa 20.9.2023, että puretun Rajakaaren edustalla sijaitsevat suuret männyt (4 kpl) on kaadettava turvallisuussyihin perustuen. Rajakaaren purkutöiden aikana puiden juuret tulivat näkyviin, sillä juuret ovat ajan saatossa kasvaneet rakennukseen kiinni.  Osa puista sijaitsee hyvin lähellä työmaakaivannon reunaa. Lisäksi maa-aines on melko hienojakoista, joten puiden juurien kiinnipysyvyys on epävarmaa.

Lisäksi montun reuna on puiden edustalla hyvin jyrkkä, ja se tulee luiskata loivemmaksi, jolloin luiska tulisi ulottumaan puiden runkoihin asti. Tämä heikentäisi edelleen puiden kiinnipysymistä maassa. Myöhemmin, tulevan rakennuksen perustustyöt, sekä salaojitukset ja viemäröinnit edellyttävät, että kaivuuta ulotetaan vielä lähemmäksi puiden sijaintipaikkaa, jolloin puut olisi viimeistään kaadettava.

Jotta työmaalla on turvallista työskennellä ja työmaa-aidan ulkopuolella kuntalaisten turvallista liikkua, puut kaadetaan 21.-22.9. välisenä aikana. Näin vältämme riskin, että puu/puita pääsisi mahdollisesti kaatumaan hallitsemattomasti. Kaatotyön tulee suorittaa työhön pätevä metsuri.

Rajamäen kampuksen rakennushankkeen edistymistä voi seurata SRV:n kotisivuilla.
Takaisin listaukseen