Ajankohtaista

Kulttuuri, Minä Elän!, Monikkosali

Sotatieteilijä puhuu Monikkosalissa Ukrainan sodan opeista

29.2.2024

Venäjän laajamittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan on kulunut jo kaksi vuotta. Tilannetta avaa keskiviikkona 13.3. Monikkosaliin puhujaksi saapuva tutkija ja kirjailija Ilmari Käihkö.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden dosenttina ja yliopistonlehtorina toimiva Käihkö on tullut tutuksi Ukrainan sodan kommentaattorina eri tiedotusvälineissä. Käihkö pohtii luennollaan, mitä sellaisia oppeja olemme saaneet Ukrainan sodasta, jotka lisäävät ymmärrystämme sodasta yleensä, ja miten aikaisemmista sodista kumpuava ymmärryksemme sodan ilmiöstä on auttanut Ukrainan sodan ymmärtämistä.

Käihkö on perehtynyt nykyaikaiseen sodankäyntiin kenttätutkimuksin Afrikassa, erityisesti Liberiassa, sekä Ukrainassa. Hän on ollut myös rauhanturvaajana Darfurin konfliktiin liittyneessä YK:n ja Afrikan Unionin yhteisoperaatiossa Tshadissa vuonna 2009.

Joulukuussa julkaistiin Käihkön kirja “Slava Ukraini!”. Maaliskuussa ilmestyy hänen rauhanturvaajakokemuksiaan Afrikassa luotaava “Sotilaan päiväkirja”.

Nurmijärven kulttuuripalveluiden ja Nurmijärven Opiston yhteistyössä järjestämä tilaisuus kuuluu Minä elän! – luentosarjaan. Luento on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ennakko-ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa nurmijarvenopisto.fi, tai puhelimitse soittamalla opiston toimistoon puh. 040 938 1007.

Ke 13.3. klo 18.Minä elän! -luento: Ilmari Käihkö – Viisi oppia Ukrainan sodasta. Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala, www.monikkosali.fi. Ilmoittautuminen: nurmijarvenopisto.fi tai puh. 040 938 1007. Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut ja Nurmijärven Opisto

Takaisin listaukseen