Ajankohtaista

Lapset, Liikenne, Nuoriso, Opetus ja koulutus

Selvitys maksullisten koulukuljetusten järjestämisestä

2.3.2021

Kuntaan on tullut kyselyitä, voisiko oppilas kulkea kunnan erikseen tilaamissa kuljetuksissa, kouluautoissa (”koulutakseissa”), maksua vastaan. Tämä koskee niitä oppilaita, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan kuljetukseen ja jotka eivät asu bussireittien varrella. Toiveena on mm., että vanhemmalle sisarukselle voisi ostaa lipun samaan kyytiin tilanteessa, kun perheen sisaruksista vain nuorempi on oikeutettu kouluauton kyytiin. Asiasta on tehty myös valtuustoaloite. Koulukuljetustiimi on nyt käynnistänyt selvitystyön, jonka tarkoituksena on kartoittaa, olisiko kouluautoissa tilaa ja mitä resursseja omakustanteisten kyytien suunnittelu ja ylläpito vaatisi. Samalla selvitetään, mikä tulisi olemaan maksullisten koulukuljetusten hintataso.

Huhtikuussa järjestetään pienimuotoinen kokeilu, jossa kouluautojen kuljetettaviksi otetaan 60 euron kuukausimaksua vastaan myös oppilaita, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen.

Vanhemmille kysely perjantaihin 5.3. saakka

Kuljetustiimi lähetti ennen talvilomaa kyselyn Wilman kautta niiden oppilaiden huoltajille, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukyytiin. Kyselyllä selvitetään maksullisen kyydin tarvetta. Lisäksi kyselyssä voi ilmoittaa halukkuutensa osallistua huhtikuun kokeiluun. Kokeilukoulu/t valitaan maaliskuun aikana.

Lisätietoja:

Kuljetussuunnittelijaharjoittelija Mikko Vainio, mikko.vainio@nurmijarvi.fi

 

Takaisin listaukseen