Ajankohtaista

Kirjasto

Satu Vasantola vierailee Nurmijärven pääkirjastossa maaliskuussa

27.2.2024

Nurmijärveläinen kirjailija ja toimittaja Satu Vasantola kertoo pääkirjastossa uusimmasta romaanistaan ja kirjailijan työstä 6. maaliskuuta 2024 kello 18. 

Satu Vasantola on kirjoittanut kolme psykologista romaania, jotka tarttuvat vaiettuihin aiheisiin, kuten juurettomuuteen, katkenneisiin perhesiteisiin ja mielenterveysongelmiin. Vasantolan teokset antavat äänen niille, joiden ääni ei aina yhteiskunnassa kuulu. 

Esikoisromaani En palaa takaisin koskaan, luulen (Tammi, 2018) palkittiin Tiiliskivi- ja Kiitos kirjasta -palkinnoilla. Toinen romaani Kaikki kadonneet (Tammi) julkaistiin vuonna 2020. 

Viime vuonna ilmestynyt Kun isä osti Merenkurkun (Tammi) on Vasantolalle hänen julkaistuista romaaneistaan henkilökohtaisesti läheisin. Se on osin omaelämäkerrallinen kertomus isän psyykkisen sairauden vaikutuksesta perheenjäseniin ja perhesuhteisiin. 

“Olen saanut siitä paljon kauniita yhteydenottoja lukijoilta. Niistä huomaa, että vaikka elämäntarinat ovat erilaisia, jonkinlaisia kohtaamattomuuden tai hylätyksi tulemisen kokemuksia on kaikilla. Kirjassa niitä keventävät kesäiset maisemat ja absurdi huumori”, Vasantola kertoo. 

Vasantola kirjoittaa kotona ja kirjastoissa, junissa ja juna-asemilla, mutta hienoimpia ovat hänestä päivät, joina hän voi vetäytyä kirjoittamaan ystävien kanssa. “Kirjoittamisen ei tarvitse olla yksinäistä”, hän iloitsee.  

Uusi kirjakin itää jo mielessä. Myös se on aiheeltaan kirjailijalle läheinen. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

(Kuva: Otto Virtanen / Tammi)

Takaisin listaukseen