Ajankohtaista

Jätehuolto

Saitko jätehuollon perusmaksun?

24.1.2023

Kiertokapula ja Kolmenkierto tiedottavat 24.1.2023, että jätehuollon perusmaksusta, joka on asuinrakennus/-huoneistokohtainen vuosimaksu. Perusmaksu kuuluu kaikille alueen rakennus- ja huoneistorekisteriin merkityille asunnoille ja vapaa-ajan asunnoille.

Perusmaksu osoitetaan rakennuksen asukkaalle tai omistajalle, jos asukastietoa ei ole Kiertokapula Oy:n tiedossa.

Jätelautakunta Kolmenkierto on päättänyt jätelain mukaisen perusmaksun käyttöönotosta jätelautakunnan kokouksessa 22.10.2020 § 53. Perusmaksu otettiin käyttöön vuoden 2022 alusta alkaen. Perusmaksulla katetaan mm. jäteasemien perustaminen ja ylläpito, jäteneuvonnan kulut, vaarallisen jätteen vastaanotto ja jätehuoltoviranomaisen toiminta.

Sain laskun purkukuntoisesta talosta

Jos asuinrakennus on purkukuntoinen, omistajan tulee hakea kunnan rakennusvalvonnasta purkamislupaa tai tehdä purkamisilmoitus ja purkaa rakennus. Perusmaksun laskutus (ja jätehuollon järjestämisvelvollisuus) lakkaa, kun rakennus poistuu rakennus- ja huoneistorekisteristä.

Laskussani on virhe

Laskua koskevissa tiedusteluissa voi olla yhteydessä laskun lähettäjään. Asiakastietojen muutoksissa ollaan yhteydessä Kiertokapula Oy:n asiakaspalveluun.

Mikäli haluat hakea muutosta perusmaksuun, voit tehdä maksumuistutuksen 14 päivän kuluessa maksun saamisesta. Lue lisää maksumuistutuksesta Viranomaispalvelut-sivullamme. Huomioithan, että perusmaksua ei lähtökohtaisesti poisteta/kohtuullisteta.

Lisätietoa: Kolmenkierto UKK tai Kiertokapula Oy UKK

Takaisin listaukseen