Ajankohtaista

Liikuntapaikat, Sääksi, Uimarannat

Sääksin ja Tiiran uimarannoilla rantavalvoja joka päivä klo 11–19

31.5.2023

Sääksin ja Tiiran uimarantojen rantavalvojat aloittavat työnsä huomenna 1.6. Tänä vuonna rantavalvojien rekrytointi onnistui hyvin, mikä mahdollistaa sen, että rantavalvojat ovat paikalla joka päivä klo 11–19, aina heinäkuun 30. päivään asti. Rantavalvojia on pääsääntöisesti kaksi paikalla, valvoen sekä vedessä olijoita että partioiden rannalla. Jokaisella uimarannalla olijalla on myös vastuu huolehtia omasta turvallisuudesta, sekä myös rantojen siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Rantavalvontaa 1.6. – 30.7.2023

Sääksin ja Tiiran uimarannoilla on tänä kesänä paikalla joka päivä klo 11–19 rantavalvoja. Viime kesänä, muutaman hakijan peruuttaessa tulonsa, rantavalvontaa pystyttiin järjestämään vain arkisin.

”Rantavalvojan tehtävään oli tänä vuonna riittävästi sitoutuneita hakijoita, jotka täyttivät heille asetetut kriteerimme. Vedestä pelastamis- ja ensiaputaidot ovat tärkeimmät taidot, ja lisäksi asiakaspalvelutaitoja tarvitaan niin uimareiden ja rannalla olijoiden opastamisessa kuin yleisen järjestyksen ylläpitämisessä”, sanoo liikuntapaikkapäällikkö Kalle Koski.

Rantavalvojia on pääsääntöisesti paikalla aina kaksi, joista toinen valvoo vettä ja toinen partioi rannalla. Rantavalvojan tunnistaa keltaisesta t-paidasta ja punaisista shortseista.

Nurmijärvellä on rantojen valvonta kansallisesti verrattuna hyvällä tasolla, sillä kaikissa kunnissa ei ole, edes niillä suosituimmilla rannoilla, valvontaa ollenkaan. Nurmijärvellä sekä Sääksissä että Tiiran uimarannalla on rantavalvojat huolehtimassa uimareiden turvallisuudesta huomisesta alkaen.

”Uimakausi on määritelty lainsäädännössä yleisesti 15.6.–31.8. väliselle ajalle. Nurmijärvellä kausi alkaa aiemmin jo kesäkuun ensimmäisestä päivästä, jolloin rantapelastajat aloittavat työnsä. Rantapelastajat ovat töissä sunnuntaihin 30.7. asti. Uimakausi jatkuu siis tästä eteenpäinkin elokuun loppuun, mutta on tärkeää huomioida, ettei valvontaa ole enää viimeisenä kuukautena.”, Koski muistuttaa.

Jokaisella vastuu rantojen turvallisuudesta, siisteydestä ja viihtyvyydestä

On hyvä muistaa, että uimarannoilla olevilla on myös vastuu omasta turvallisuudestaan. Uimarin on hyvä uida rannan suuntaisesti, eikä liian kauas rannasta ja laiturilta hyppäämisessä tulee huomioida muut vedessä olijat. Laitureiden alle uiminen on vaarallista, sinne ei kannata mennä edes leikillään, edes hetkeksi.

Uimarantojen siisteys on jokaisen vastuulla. Roskat viedään roskikseen, näin yleisilme on viihtyisä eikä rantahiekan uumeniin joudu mitään terävää, joka aiheuttaisi esimerkiksi jalkapohjaan haavan.

”Uimarannoilla noudatetaan sekä tupakka- että järjestyslakia. Tupakkalaki kieltää tupakoinnin rannoilla toukokuun alusta syyskuun loppuun saakka. Tupakoinnin kieltäviä kylttejä on Sääksin ja Tiiran sisäänkäynneiltä, eikä rannan alueella luonnollisesti löydy tupakointipaikkaa tai tuhkakuppeja”, toteaa Koski.

Järjestyslaki puolestaan kieltää esimerkiksi koirien tuomisen ja uittamisen uimarannoilla. Toivottavaa myös on, että päihtyneenä ei tultaisi uimarannalle.

Takaisin listaukseen