Ajankohtaista

Kiinteistöt, Koulutus, Lapset, Liikuntapaikat, Lukio, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Tapahtumat, Tilakeskus

Rajamäen kampuksen peruskivi muurattiin 8.12.

8.12.2023

Rajamäen kampuksen peruskivi muurattiin tänään, ja paikalla kutsuvierastilaisuudessa oli noin 50 henkilöä. Kutsuvierasjoukosta löytyi niin rakentajan, alueen yritysten, luottamushenkilöiden, median kuin kunnan virkamiehiä ja tulevan kampuksen oppilaita. Peruskiveen muurattavaan lieriöön laitettiin eri koulujen oppilaiden piirustuksia ja tervehdyksiä, kampuksen rakennuspiirustukset, peruskirja, päivän sanomalehdet ja tällä hetkellä käytössä olevat Suomen kolikot.

Rajamäen kampus rakentuu hyvällä yhteistyöllä elinkaari ja ympäristöystävällisyys huomioiden

Rajamäen kampuksen uudisrakennukset rakennetaan Rajakaaren monitoimihallin ja Seitsemän veljeksen koulun tilalle. Uusi koulu ja liikuntasali valmistuvat loppuvuodesta 2025. Kuntola rakennus tullaan purkamaan pois vuoden 2026 aikana ja rakennuksen tilalle tehdään piha-alue, joka palvelee uutta koulua.

Rajamäen kampuksen, jolle tulee tilat 600 oppilaalle, rakennustyöt alkoivat valmistelevilla töillä kesäkuussa 2023 ja purkutyöt käynnistyivät heinäkuun puolivälin aikoihin. Rajamäen kampuksella tulee tilat perusopetuksen 6.–9. vuosiluokille sekä liikuntatilat koulun ja kunnan liikuntapalveluiden käyttöön. Hankkeen rakentaja SRV vastaa sekä suunnittelusta että toteutuksesta.

Rajamäen kampuksen suunnittelussa on huomioitu ympäristöystävällisyys, rakennuksen energialuokka on A.  Rakennuksen käyttöön tuotetaan uusiutuvaa energiaa ilmalämpöpumpulla, ja kampuksella on varauduttu myös aurinkopaneelien asentamiseen. Kohteen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös luontoarvoihin ja vihreisiin näkymiin. Biodiversiteettiä vahvistetaan tekemällä niittynurmialueita välituntipihoille.

”Rajamäen kampus on Nurmijärven kunnan yksi tärkeimmistä rakennushankkeista lähivuosina, ja olemme tyytyväisiä, että hanke toteutuu laadukkaan rakentajan, SRV:n kanssa. Tyytyväisiä olemme myös siihen, että kampus tulee olemaan ympäristöystävällinen, terveysturvallinen sekä kestävällä ja kustannustehokkaalla tavalla rakennettu koulu, joka tulee palvelemaan käyttäjiään pitkään.”, toteaa tekninen johtaja Juha Oksanen.

”Rajamäen kampus on SRV:n ensimmäinen kouluhanke Nurmijärven kunnan alueella. Olemme toteuttaneet pääkaupunkiseudun kehyskunnissa useita kouluhankkeita KVR-mallilla viime vuosien aikana. Näitä oppeja ja hyviä kokemuksia hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla myös Rajamäen kampuksen hankkeessa. Hankkeen aloituspäätöksen jälkeen tulevia kampuksen tiloja onkin suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Nurmijärven kunnan ja koulun käyttäjien kanssa. Yhteistyö tulevan kampuksen käyttäjien kanssa on ollut erityisen joustavaa ja mutkatonta”, kertoo SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Koulujen oppilaiden piirustukset ja tervehdykset muurattiin peruskiveen

Seitsemän veljeksen koulun oppilaat, jotka ovat yläastelaisia ja lukiolaisia opiskelevat tällä hetkellä väistötiloissa. Rajamäen kampukselle siirtyy oppilaita kolmesta alakoulusta: Röykän, Länsikaaren ja Rajamäen kouluista. Näiden koulujen oppilaat osallistuivat myös peruskiven muuraustilaisuuteen.

Seitsemän veljeksen oppilaskunnan puheen pitivät 9.luokan oppilaat Steven Arumäe ja Lumina Huhtala. Alakoulujen oppilaat: Rasmus Smal ja Venla Klasila Röykän koululta, Hertta Mattila ja Sofia Palosaari Länsikaaren koululta sekä Helmi Laakso ja Oiva Koukkula Rajamäen koululta esittelivät omissa kouluissaan tehtyjä piirustuksia tai kirjeitä. Koulujen oppilaat avustivat myös omien tuotoksien laittamisessa aikakapseliin eli lieriöön muiden dokumenttien ja asioiden kanssa.

”Olen todella hyvilläni siitä, että peruskiven muuraustilaisuuteen osallistui näin paljon tulevia käyttäjiä. Ja olivathan mukana olleet oppilaat todella otettuja tästä kunniatehtävästään ja töistään, joissa kerrottiin muun muassa nykypäivän koulunkäynnistä. Hyvilläni olen myös siitä, että tulevat käyttäjät pääsevät hienolle ja ajanmukaiselle kampukselle opiskelemaan, ja että kampus mukautuu tuleviin tarpeisiin joustavien opetustilojen ansioista”, sanoo sivistysjohtaja Tiina Hirvonen.

 

Takaisin listaukseen