Ajankohtaista

Asuminen, Joukkoliikenne, Liikunta, Pyöräily

Pyöräpysäköinti ‒ oikea ratkaisu oikeaan paikkaan

5.5.2023

Tänään alkaneen, ja 14.5. asti kestävän pyöräilyviikon teemana on Pyöräpysäköinti ‒ oikea ratkaisu oikeaan paikkaan. Nurmijärven kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman laatimisen yhteydessä kartoitettiin myös pyöräpysäköintiin liittyviä toiveita ja puutteita. Kyselyn vastauksissa annettiin 70 pyöräpysäköintiin liittyvää kehitystoivetta.

Kirkonkylän linja-autoasemalle uutta pyöräpysäköintiä

Kirkonkylälle toivottiin eniten pyöräpysäköintiä linja-autoasemalle. Uuden pyöräpysäköintipaikan rakentaminen aloitettiin loppuvuodesta 2022 ja paikat valmistuvat kesällä 2023.

Muut toiveet pyöräpysäköinnin lisäämisestä ja laadun parantamisesta koskivat kirjaston, virastotalon, torin ja kauppojen tontteja.

Klaukkalan keskusta-alueelle paljon toiveita

Klaukkalassa pyöräpysäköintitoiveet jakautuivat tasaisesti keskustan kauppojen, torin, linja-autoaseman ja -pysäkkien, terveysaseman sekä kirjaston yhteyteen toteutettavien pyöräpysäköintipaikkojen kesken.

Viirinlaakson matkakeskuksen yhteyteen on jo toteutettu katettua ja runkolukittavaa pyöräpysäköintiä.

Rajamäen linja-autoasemalle suunnitteilla uusi pyöräpysäköintipaikka

Rajamäellä suurin osa pyöräpysäköinnin kehittämistoiveista kohdistui Seitsemän veljeksen koulun tontille. Myös uimahallille, linja-autoasemalle ja kauppakeskus Lähteen yhteyteen toivottiin pyöräpysäköintiä.

Kiljavantien korotetun suojatien ja linja-autoaseman parantamisen yhteydessä rakennetaan uusi pyöräpysäköintipaikka kesällä 2023.

Päätaajamien toiveiden lisäksi pyöräpysäköintiä kaivattiin myös Vaaksin ja Valkjärven uimarannoille sekä useiden linja-autopysäkkien yhteyteen.

Takaisin listaukseen