Ajankohtaista

Nuoriso, Poliisi

Poliisi valvoo koulujen päättäjäisten juhlintaa – nuorisopalvelut koordinoi jalkautuvaa työtä

27.5.2024

Itä-Uudenmaan poliisi on varautunut tänäkin keväänä koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan koko poliisilaitoksen toiminta-alueella. Koulut päättyvät lauantaina 1.6.2024 ja odotettavissa on, että lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan koulujen päättymistä ja kauan odotetun kesäloman alkamista.

Valvontaa tehdään tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksen alueen eri kaupunkien ja kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ja nuorten tukena omassa roolissaan ovat myös sosiaalitoimi ja SPR.

”Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä asiallisesti ja ilman ongelmia, mutta on melko tavallista, että juhlinnan lomassa päihteiden käyttö yleistyy ja sen myötä myös erilaisten onnettomuuksien riskit kasvavat”, toteaa rikoskomisario Kaisa Holappa.

Poliisi viestii aktiivisesti päättäjäisillan- ja yön tapahtumista

Poliisi viestii aktiivisesti päättäjäisillan- ja yön tapahtumista eri sosiaalisen median kanavissa.

”Kansalaiset voivat seurata meitä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tileillä Instagramissa @iupoliisi, Facebooissa Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja X:ssä @IUPoliisi”, Holappa kertoo.

Vanhempien toivotaan olevan tavoitettavissa päättäjäisviikonloppuna

Poliisi toivoo, että juhlimaan lähtevien nuorten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 1.6. sekä sunnuntain 2.6 vastaisena yönä ja vastaisivat myös tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

”Yhteistyö huoltajien kanssa on toiminut erittäin hyvin jo useampana keväänä. Vanhemmat ovat vastanneet kiitettävästi puheluihin ja hakeneet itse nuoriaan kotiin tapahtumapaikoilta”, Holappa kiittelee.

Pelisäännöt kuntoon hyvissä ajoin

Päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä selkeistä pelisäännöistä ja juhlintaan liittyvistä riskeistä on hyvä keskustella etukäteen omien lasten ja nuorten kanssa.

”Kun pelisäännöt kotiväen kanssa on kunnossa, niin onnettomuusriksitkin pienenevät. Kotiintuloajat ja vanhempien asettamat rajat voivat harmittaa, mutta viestivät nuorelle myös tärkeästä asiasta, välittämisestä”, Holappa muistuttaa.

Perinteiset juhlimispaikat ovat suosiossa vuodesta toiseen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on vuosien varrella muodostunut useita suosittuja juhlimispaikkoja, joita nuoret todennäköisesti suosivat tänäkin keväänä. Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu.

  • Vantaa; Kuusijärven ulkoilualue, Jokiuoman puisto, Vetokankaan uimaranta, Heurekan puisto ja Leppäkorven maauimala
  • Kerava; Aurinkomäki, Kalevan urheilupuisto ja keskustan koulujen piha-alueet
  • Tuusula; Häklin monttu ja Hyrylän urheilupuisto
  • Järvenpää; Rantapuisto (suosittu kokoontumispaikka myös naapurikuntien nuorten keskuudessa)
  • Nurmijärvi; Kirkonkylällä Pappilan lampi, Klaukkalassa Isoniityn koulun laavupaikka, Vaskomäki, Monikon ja urheilupuiston läheisyydessä olevat alueet ja Rajamäellä kauppakeskus Lähde ympäristöineen.
  • Hyvinkää; Hämeenkadun koulu, Tapainlinnan koulun takana sekä Vehkoja ja Martin kenttä
  • Mäntsälä; urheilukentän alue
  • Porvoo; Jokipuisto, Maarinranta ja Kokonniemi
  • Loviisa; Laivasilta, uimaranta ja Rantapuiston alue
  • Sipoo; Pilvijärvi ja Kalkkiranta

Nurmijärven nuorisopalvelut koordinoi jalkautuvaa työtä Nurmijärven alueella

Suosituimmilla kokoontumispaikoilla on nuorisopalveluiden työntekijöitä sekä seurakuntien että järjestöjen vapaaehtoisia yhteistyössä Itä-Uudenmaan poliisin ja Keski-Uusimaan pelastuslaitoksen kanssa.

RAJAMÄEN ALUE

SPR:n katutyö Muksat partioi Rajamäen alueella. Katutyön käytössä ei ole autoa. Myös seurakunnan Saapas ja kunnan nuorisotyöntekijät ovat liikkeellä.

Yhteystiedot

Mari Virtanen 040 317 2640

SPR Rajamäki Katutyö Muksat päivystyspuhelin 050 555 9488

 

KLAUKKALAN ALUE

Klaukkalassa jalkautuvat nuorisotyön ammattilaiset yhden partion voimin klo 19 alkaen. Partioiminen päättyy n. klo 01. Lisäksi Klaukkalassa on myös Saappaan ja Lions Club Leat vapaaehtoisia turvaamassa nuorten juhlintaa.

 

Yhteystiedot

Julia Lehto  040 317 2574

 

KIRKONKYLÄN ALUE

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat Kirkonkylällä ja tarvittaessa Rajamäellä klo 19 -noin 01 välillä. Partio on liikkeellä pääosin jalkaisin.

Takaisin listaukseen