Ajankohtaista

Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tilakeskus

Pieninvestoinnit – ei mikään pikkujuttu

1.3.2022

Kunta on kertonut suurista rakennus- ja saneeraushankkeistaan, kuten pääkirjaston sekä Urheilupuiston ja Röykän koulun saneerauksista. Merkittäviä hankkeita ovat myös ns. pieninvestoinnit, jotka kohdentuvat useisiin kunnan kiinteistöihin ja pihoihin, joissa tehdään erilaisia parannustoimenpiteitä. Kunta investoi myös turvallisuuteen. Pieninvestointeihin kuuluvat niin lukitusjärjestelmien uusinta kuin kameravalvonnan lisääminen. Pieninvestointien budjetti on tänä vuonna 1,5 miljoonaa euroa.

Pieninvestointien hintahaarukka 30 000–300 000 euron välillä

Pieninvestointitarpeista kysytään ensin tilojen ja pihojen käyttäjiltä, joiden antamien ehdotusten perusteella tilakeskus valitsee niistä kiireellisimmät kohteet. Yleensä pieninvestointien ehdotuslistalla on useampia pienempiä ja yksi suurempi hanke. Tilakeskuksen kokoama ehdotuslista viedään tämän jälkeen teknisen lautakunnan päätettäväksi.

Pieninvestointeihin on budjetoitu tänä vuonna 1,5 miljoona euroa. Pieninvestoinniksi lasketaan hankkeet, joiden budjetti sijoittuu 30.000 € ja 300 000 € välille.

Kalleimpia pieninvestointihankkeita ovat tänä vuonna:

  • Länsikaaren päiväkodin pihaurakka, budjetti 300 000 €
  • Isoniitun koulun vesijohtojen saneeraus ja luokkien ilmanvaihdon parannus, budjetti 120 000 €
  • Klaukkalan kirjaston tilojen parannus, budjetti 100 000 €

Ikkunoita, vesijohtoja ja leikkivälineitä

Kivenpuiston koululla jatkuu keväällä pihan uudistaminen, ja esimerkiksi leikkivälineet uusitaan. Viime syksynä vanhat leikkivälineet purettiin, uusittiin aitaus ja kurtturuusut poistettiin alueelta.

Lepsämän kivikoulun ikkunat ovat vuodelta 1980. Tulevana kesänä koulun ikkunat, kaihtimet ja ikkunapellitykset uusitaan sekä kunnostetaan ikkunapielet.

Isoniitun koululla tehdään tänä vuonna vesijohtojen saneerausta sekä parannetaan luokkien ilmanvaihtoa. Saneerauksiin on varattu 120 000 euroa, ja saneeraus valmistuu syksyllä.

Turvallisuutta parannetaan useissa koulussa

Kunnassa tehdään jatkuvaa arviointia ilkivaltaa ja varkauksia vastaan. Turvallisuusinvestoinnilla pyritään parantamaan turvallisuutta erilaisin toimin. Kouluilla uusitaan tänä vuonna lukitusjärjestelmiä ja asennetaan budjetin salliessa myös lisää kameravalvontaa. Kameravalvonta on yksi tehokkaimmista tavoista ennaltaehkäistä rikoksia ja ilkivaltaa, ja se lisää myös tilojen käyttäjien turvallisuudentunnetta.

Lukitus uusitaan Kivenpuiston, Klaukkalan ja Rajamäen kouluilla, ja käyttöön otetaan korkeatasoinen iLOQ-lukitusjärjestelmä. Turvallisuustaso nousee lukitusjärjestelmien vaihdon myötä nykyteknologian tasolle, ja suojaa näin kiinteistöjä paremmin varkailta.

 

Takaisin listaukseen