Ajankohtaista

Kirjasto, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tilakeskus

Pääkirjaston peruskorjaus etenee aikataulussa

3.12.2021

Pääkirjaston peruskorjausurakka alkoi syyskuussa, ja valmistuu heinäkuun lopussa 2022. Tämän päättyvän peruskorjausurakan jälkeen pääsevät kirjastolaiset kalustamaan, varustamaan ja muuttamaan väliaikaisista TB-huoltamon tiloista uusiin tiloihin. Tämän jälkeen tilat avautuvat kuntalaisten käytettäväksi, mistä tiedotetaan tarkemmin aikataulujen varmistuessa.

Hupun alla valmistuvat niin kattotyöt, väliseinät kuin lattiatkin

”Urakoitsija on saanut päätökseen pääosan kirjaston ulkopuolen töistä ja purkutöistä. Tasakaton osuuden avaukset iv-konehuoneen tukemista ja rakentamista varten sekä vesikattoa tehdään nyt hupun eli säänsuojan alla. Hupun alla työskennellään maaliskuun loppuun saakka”, kertoo kunnan tilakeskuksen rakennuttajainsinööri Hemmo Saartoala.

Keväälle jää tehtäväksi muun muassa kaapelien kaivaustyöt, jäte- ja pyöräkatoksen teko sekä suihkulähteen viimeistely. Samoin kaikki pihatyöt ja muu ympäristön viimeistely ovat keväällä tehtäviä töitä.

Pääosa vaipan tiivistyksistä, jolla varmistetaan käyttäjäystävällinen sisäilma, on saatu tehtyä. Samoin uudet eristykset kirjastosalin yläpohjaan sekä parven tukirakenteet on asennettu paikoilleen. Parhaillaan tehdään tilamuutosten vaatimia väliseiniä ja lattiapinnoitteita”, sanoo Saartoala.

Työmaalla lukuisia aliurakoitsijoita – yhteistyö kuitenkin mutkatonta

Kunnan tilakeskus on tähän mennessä hyväksynyt työmaalle vajaa viisikymmentä aliurakoitsijaa. Lisäksi työmaalla työskentelee muutama pääurakoitsijan ns. oma työntekijä. Kokonaisvahvuus työmaalla on tällä hetkellä noin 25 henkilöä.

”Yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujunut rakentavasti ja peruskorjaustöissä yleisesti vastaan tulleet haasteet on saatu ratkaistua suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa mutkattomasti”, iloitsee Saartoala.

Takaisin listaukseen