Ajankohtaista

Kaikki

Osallistu kesän tapahtumiin Nurmijärvellä! – Kunta sponsoroi kesällä viittä tapahtumaa

3.5.2023

Nurmijärven kesä on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia tapahtumia. Tapahtumiin voi tutustua kunnan tapahtumakalenterissa. Lisäksi tapahtumavinkkejä saa säännöllisesti Visit Nurmijärvi –sivuilta ja -somekanavista, kunnan kesäesitteestä sekä tiedotuslehdestä. Kunta sponsoroi keväällä ja kesällä viittä tapahtumaa, jotka tuovat kunnalle valtakunnallista näkyvyyttä.

Tutustu tapahtumakalenteriin ja Visit Nurmijärvi -kanaviin!

Nurmijärven kunta on kehittänyt matkailu- ja tapahtumaviestintäänsä viime vuosina. Kunnan tapahtumakalenterista löytää kattavasti tietoa kunnan alueella järjestettävistä tapahtumista ja Visit Nurmijärvi -matkailusivuilta matkailualan palveluista ja yrityksistä.

”Kalenteri on nurmijärveläisten yhteisöllinen alusta, jota alueen yrittäjien ja tapahtumajärjestäjien kannattaa ehdottomasti käyttää markkinointiapunaan. Jokainen tapahtumia järjestävä taho voi ilmoittaa oman tapahtumansa kalenteriin maksutta”, kunnan uusi matkailukoordinaattori Riika-Maria Hytti kannustaa.

Visit Nurmijärvi -viestintä on uudistunut uuden matkailukoordinaattorin myötä.

”Kunnan uusi Visit Nurmijärvi -Instagram-tili on avattu. Somen kautta tehdään aktiivisesti alueen tapahtumaviestintää sekä matkailupalveluilmoittelua”, Riika-Maria Hytti vinkkaa, ”Sosiaalisen median kautta haluamme tavoittaa, kuntalaisten lisäksi myös lähikuntien päiväretkireissaajat, sekä muualta Suomesta kuntaan tulevat viikonloppumatkailijat”, hän jatkaa, toivottaen ottamaan kunnan matkailusometilit seurantaan. >> Siirry Visit Nurmijärvi -Instagram-tilille!

Kunta julkaisee totuttuun tapaan kesäesitteen, joka on jaossa eri toimipisteillä ja jaellaan myös kuntalaisten koteihin. Myös Nurmijärvi-tiedotuslehdestä löytyy kattavasti tietoa kunnan tapahtumista touko-elokuussa 2023. Lehti julkaistiin 17.4. ja on luettavissa myös verkossa. >> Siirry lukemaan Nurmijärvi-lehteä!

Maastopyöräilyä, yleisurheilua, moottorisahaveisto, ratsastuksen SM-kilpailut, Nurmijärvi-maraton

Kunta on tehnyt sponsorointisopimukset viiden tapahtuman kanssa, joista kaikki tuovat kunnalle valtakunnallista näkyvyyttä.

Järjestyksessä ensimmäisenä järjestetään EVOC-maastopyöräilykilpailut 13.5. Harrastajien keskuudessa korkealle arvostettu kilpailu sijoittuu muun muassa Seitsemän veljeksen vaellusreitille ja Sääksin maisemiin, jotka ovat kunnan matkailun kehittämisen kannalta tärkeitä alueita. Yhteensä kilpailijamäärän arvioidaan nousevan 700 osallistujaan, jotka ovat pääsääntöisesti ulkopaikkakuntalaisia. Tapahtuma tuo näkyvyyttä valtakunnallisissa pyöräilyalan medioissa sekä alan harrastajien sosiaalisen median kanavissa sekä valtakunnallisessa mediassa. >> Lue lisää tapahtumasta Nurmijärven tapahtumakalenterista!

Seuraavana viikonloppuna samoissa maisemissa järjestetään Nurmijärvi-maraton 22.5. Tapahtuma on ensimmäinen maraton Nurmijärvellä. Nurmijärvi-maraton on aktiivimaratoonareiden yhdistyksen (100 marathon club Finland ry) puheenjohtajan Veikko Ollilan 70-vuotismaratoni. Reitti kulkee paikallisissa luonnonkauniissa Kiljavannummen-Kehityksen majan lähimaastossa. Kun tapahtuma toteutuu luonnossa, se ei ole asfaltin tapaan iskutusta osallistujan jaloille ja nivelille. Siten lyhemmille matkoille voivat osallistua hyvinkin vähän juoksua harrastaneet henkilöt. Kunta saa kansallista näkyvyyttä kilpailun osalta tapahtuman johdosta erityisesti kestävyysjuoksijoiden piirissä. >> Lue lisää tapahtumasta Nurmijärven tapahtumakalenterista!

Kesäkuussa 9.-11.6.2023 järjestetään moottorisahaveiston SM-kilpailut Rajamäessä. Kilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa Etelä-Suomessa ja vahvistavat kunnan imagoa maaseutumatkailukohteena. Kilpailuissa on 30–40 taiteilijaa ympäri Suomen ja katsojia odotetaan paikalle 2000–3000 henkilöä. Kilpailun töiden aiheena on ILMIÖ, mikä tukee entisestään Nurmijärven kunnan brändityötä. >> Lue lisää tapahtumasta Nurmijärven tapahtumakalenterista!

Yleisurheilun Youth Athletic Games (YAG) järjestetään 15.-18. kesäkuuta Klaukkalan Urheilupuistossa. Kyseessä on 8–17-vuotiaiden yleisurheilijoiden valtakunnallinen suurtapahtuma. Tapahtumaan osallistuu yhteensä noin 4000 ihmistä. Kisat tavoittavat sosiaalisen median kautta arviolta 120 000 henkilöä.  Tapahtuma luo mahdollisuuksia paikallisille yrityksille sekä tuo näkyvyyttä Nurmijärvelle erityisesti aktiivimatkailukohteena.  >> Siirry YAG:n sivuilla!

Heinäkuussa puolestaan järjestetään Solbacka Summer Games -ratsastustapahtuma 12.-16.7.2023 Klaukkalassa. Tapahtuma on suurimpia ratsastustapahtumia Suomessa. Tapahtuman painoarvoa kesällä 2023 lisää se, että ohjelmassa on muun muassa esteratsastuksen joukkueiden SM-kilpailut. Tapahtumaan odotetaan noin 5000 vierasta. Tapahtuma on kansainvälinen. Tapahtuma vahvistaa Nurmijärven kunnan imagoa aktiivisena asuinkuntana sekä aktiivi-, maaseutu ja luontomatkailukohteena. >> Siirry Stall Solbackan sivuille Nurmijärven tapahtumakalenteriin!

”Tapahtumat ovat erilaisia ja kiinnostavat eri kohderyhmiä, mutta niitä yhdistää valtakunnallinen näkyvyys ja se, että ne rakentavat kunnan tunnettuutta omaleimaisena luonto-, maaseutu- ja liikuntamatkailukohteena. Lisäksi tapahtumat tarjoavat kuntalaisille iloa arjen keskelle. Kannustankin kaikkia osallistumaan aktiivisesti tapahtumiin”, viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

Tapahtumat houkuttelevat paikan päälle yhteensä arviolta 12 000 ihmistä. Tapahtumien yhteenlaskettu tavoittavuus on 1 400 000 – 2 500 000 ihmistä. Kunnan laatimien sponsorointisopimusten yhteenlaskettu rahallinen arvo neljän tapahtuman osalta on 4 900 euroa.

”Kunta saa sponsorointisopimusta vastaan valtakunnallista näkyvyyttä tapahtumissa ja tapahtumiin liittyvässä viestinnässä. Tavoitteenamme on, että tapahtumien ja Visit Nurmijärvi -viestinnän kautta ihmiset löytävät laajemmin Nurmijärven palvelut ja yritykset.”

Takaisin listaukseen