Ajankohtaista

Katujen kunnossapito, Liikenne, Liikunta, Pyöräily, Rakentaminen

Osa Lopentien jalankulku- ja pyörätiestä on käyttövalmis

23.10.2023

Lopentien jalankulku- ja pyörätietä välillä Klaukkalan kehätien risteys – Nummenpääntie ovat yhdessä rakennuttaneet Uudenmaan ELY-keskus ja kunta. Hankkeen tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta sekä yhteyksiä linja-autopysäkeille ja linja-autopysäkkien varustelutasoa.

Torstaina 19.10.2023 otettiin käyttöön osa tiestä, Aittakalliontien-Hongisojantien välinen osuus sekä Uotilan koulutien-Nummenpääntien välinen osuus.

Perttulan kevyen liikenteen alikulkukäytävä ja uudet linja-autopysäkit käytössä

Uuden jalankulku- ja pyörätien lisäksi käyttöönotettavalla osuudella on muun muassa uusi Perttulan kevyen liikenteen alikulkukäytävä lähellä Sahamäentien uutta yksityistieliittymää.

Lopentien jalankulku- ja pyörätie sillan alla.

Perttulan kevyen liikenteen alikulkukäytävän läheisyydessä on uudet linja-autopysäkit, jotka korvaavat vanhat pysäkit Uotilan koulutien ja Yli-Lepsämäntien liittymän läheisyydessä. Linja-autopysäkit on varustettu uusilla pysäkkikatoksilla, roskiksilla ja pyöräpysäköintipaikolla.

Lopentien varrella olevat pyöräpysäköintitelineet ja katoksellinen linja-autopysäkki.

Myös vanhaa kevyen liikenteen alikulkua Perttulantien ja Nummenpääntien liittymien läheisyydessä on parannettu alikulkukorkeuden ja pintarakenteiden sekä varustetason osalta: pysäkkien läheisyyteen on toteutettu pyöräpysäköintipaikkoja ja uudet pysäkkikatokset.

Hanke kokonaisuudessaan valmis kesällä 2024

Lopentien (Mt132) jalankulku- ja pyörätie valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2024. Rakenteilla on vielä Sahamäen kevyen liikenteen alikulkukäytävä Keudan läheisyydessä ja Kosken kevyen liikenteen vesistösilta Valkjärventien liittymän läheisyydessä.

Takaisin listaukseen