Ajankohtaista

Ilmastotyö, luonto, Siistiksi, Tapahtumat, Viheralueet

On syyssiivoustalkoiden aika – järjestä ja osallistu ympäristön siistimiseen

14.9.2022

Nurmijärven kunnan yleisten alueiden syyssiivoustalkoot järjestetään perinteisesti syys-lokakuussa, ja ne ovat osa kunnan Siistiksi-projektia. Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet, kuten metsiköt, puistot ja tien pientareet. Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä tai risuja.

Klaukkalan ja Rajamäen kirjastoista sekä kunnanviraston infosta voi hakea talkoisiin jätesäkkejä ja kertakäyttökäsineitä 19.9. alkaen.

Kunta tarjoaa talkoisiin osallistuville yhteisöille ilmaisen jätesäkkien kuljetuksen Kiertokapulan jäteasemalle, kun se tilataan 26.9. – 21.10.2022 välisenä aikana Lassila & Tikanoja Oy:ltä.

Mainosta siivoustalkoita

Kevätsiivoustalkoisiin osallistuvien ryhmien ja yhteisöjen vetäjät mainostavat itse tapahtumaa, esimerkiksi kyläyhdistysten Facebook-sivuilla ja alueen ilmoitustauluilla.

Kunnan tapahtumakalenterissa kannattaa mainostaa siivoustalkoita ja saada näin lisää talkooväkeä paikalle. Tapahtumakalenterin verkko-osoite on tapahtumat.nurmijarvi.fi.

Kunnan tapahtumakalenteri on uudistunut kesällä, ja tapahtumien ilmoittautuminen vaatii rekisteröitymisen.

  1. Luo käyttäjätili sähköpostiosoitteesi avulla eli rekisteröidy
  2. Luo seuraavaksi yhdistyksen/yhteisön profiili, jonka nimissä tapahtuma julkaistaan. Valitse yhteisön profiili, kun alat luomaan tapahtumaa. Tällöin oma nimesi ei näy julkaisijana.
  3. Luodessasi tapahtumaa valitse kategoriaksi ”Muut”, ja kirjoita talkoopaikan osoite ja klikkaa syötteeksi ”Siistiksi” tai käytä siistiksi-sanaa ilmoitustekstissäsi. Näin siivoustalkoosi siirretään näkyviin kunnan verkkosivujen Siistiksi-sivulle, Tulevat siivoustalkoot-listalle.

Jätesäkkien kuljetuksen tilaaminen

Siivoustalkoiden päätteeksi tilataan jätesäkkien nouto puhelimitse Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Tilaus pitää tehdä 26.9. – 21.10.2022 välisenä aikana, jotta kuljetuskustannusten maksajana on Nurmijärven kunta.

Ehjät ja suljetut jätesäkit pitää jättää jäteauton tyhjennysreitin varrelle. Säkkejä ei haeta puistoista, metsästä eikä yli 10 metrin päästä ajoreitistä.

Tilauksen teko

Soita Lassila & Tikanoja Oy:n asiakaspalveluun, puh. 010 636 5000 (ma-pe klo 7–17).

Ilmoita tilausta tehdessäsi:

  • mistä jätesäkit noudetaan
  • jätesäkkien määrä
  • yhteyshenkilön/talkooporukan vetäjän yhteystiedot
  • maksajaksi Nurmijärven kunnan siivoustalkoot

Lähde mukaan siivoustalkoisiin! Tehdään tästä yhteisvoimin Nurmijärven SIISTI-ilmiö.

Takaisin listaukseen