Ajankohtaista

Kulttuuri, Liikunta, Museo, Päätöksenteko

Nyt tehdään historiaa -tilaisuudet jatkuvat

27.2.2024

Nurmijärven historian neljännen osan kirjoitustyö on edennyt pitkälle. Kirja julkaistaan 2025. Tammi-maaliskuussa järjestetään viisi hankkeeseen liittyvää yleisötilaisuutta. Kaksi niistä on pidetty, kolme on vielä tulossa.

Torstain 29.2. klo 17.30 tilaisuudessa poliitikot vääntävät historiastaan ja tuovat esille keskeisimmät tapahtumat vuodesta 1960 eteenpäin. Tilaisuudessa ovat mukana historian kirjoittajat Ossi Viita ja Jouni Lavikainen. Sen lisäksi keskustelijoina ovat Jorma Niinistö ja Matti Vanhanen.

Illan aikana keskustella Nurmijärven kunnallispoliittisesta päätöksenteosta ja Nurmijärven kasvun vuosien merkittävimmistä päätöksistä ja tapahtumista. Mitkä olivat eri vuosikymmenten erityispiirteitä? Miten kolmen taajan olemassaolo vaikutti kunnallispolitiikkaan? Missä Nurmijärvellä ollaan onnistuttu? Missä olisi voitu toimia toisin? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan päättäjät lautakunnista valtuutettuihin.

Seuraava tilaisuus on torstaina 14.3. Silloin puhutaan kulttuurista otsikolla ”Kulttuuri kohtaa historiansa”. Nurmijärveläiset kulttuuritoimijat eri vuosikymmeniltä haastavat silloin Nurmijärven historiankirjoittajat pohtimaan, mitä kulttuurista tulisi kirjoittaa. Keskustelijoina ovat Juha Peltonen ja Kristine Böök-Paananen

Maanantaina 18.3. on nurmijärveläisen liikunnan ja urheilun vuoro. Tilaisuudessa seura-aktiivit ja urheilijat muistelevat, miten ennen vanhaan pärjättiin ja miten uudet lajit saivat alkunsa. Keskustelijoina ovat Juha Ahonen ja Ilkka Hemmilä.

Kaikissa tilaisuuksissa keskustellaan ja käydään läpi asioita, joita olisi hyvä ottaa mukaan historiateokseen. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja niihin toivotaan runsaasti osallistujia. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa. Kirjan ilmestymisen jälkeen se on myöhäistä.

Kaikki tilaisuudet pidetään klo 17.30-19.30 pääkirjastossa tapahtumatila Männistössä osoitteessa Punamullantie 1. Vapaa pääsy.

Kunnanvaltuusto vuonna 1981. Kuva Nurmijärven museo, Matti Rintalan kuvakokoelmat
Kunnanvaltuusto vuonna 1981. Kuva Nurmijärven museo, Matti Rintalan kuvakokoelmat
Takaisin listaukseen