Ajankohtaista

Historia, Museo

Nyt tehdään historiaa -tilaisuudet alkavat

24.1.2024

Nurmijärven historian neljännen osan kirjoitustyö on edennyt pitkälle. Kirja julkaistaan 2025.

Tammi-maaliskuussa järjestetään viisi hankkeeseen liittyvää yleisötilaisuutta. Pääkirjaston tapahtumatila Männistössä pidettävissä tilaisuuksissa keskustellaan ja käydään läpi asioita, joita olisi hyvä ottaa mukaan historiateokseen. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja niihin toivotaan runsaasti osallistujia. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa. Kirjan ilmestymisen jälkeen se on myöhäistä.

Kaikissa tilaisuuksissa ovat mukana historian kirjoittajat Ossi Viita ja Jouni Lavikainen. Sen lisäksi niissä on mukana keskustelijoita eri aihepiirien tuntijoista.

Keskiviikkona 31.1. pidettävä ensimmäinen tilaisuus on yleinen tilaisuus, jossa otetaan vastaan ehdotuksia, mistä yhdistyksistä ja keistä henkilöistä olisi syytä kirjoittaa. Erityisesti kaivataan Nurmijärvellä toimineiden pitkäaikaisten yhdistysten pöytäkirjoja, toimintakertomuksia ja valokuvia. Niitä voi tuoda mukanaan tilaisuuteen tai niiden toimittamisesta voidaan sopia tilaisuudessa.

Torstaina 15.2. on nurmijärveläisten yrittäjien historiailta. Sinne ovat tervetulleita kaikki vanhat ja nykyiset yrittäjät.

Torstaina 29.2. tilaisuudessa poliitikot vääntävät historiastaan ja tuovat esille keskeisimmät tapahtumat vuodesta 1960 eteenpäin. Tervetuloa päättäjät lautakunnista valtuutettuihin.

Torstaina 14.3. puhutaan kulttuurista otsikolla ”Kulttuuri kohtaa historiansa”. Nurmijärveläiset kulttuuritoimijat eri vuosikymmeniltä haastavat silloin Nurmijärven historiankirjoittajat pohtimaan, mitä kulttuurista tulisi kirjoittaa.

Maanantaina 18.3. on nurmijärveläisen liikunnan ja urheilun vuoro. Tilaisuudessa seura-aktiivit ja urheilijat muistelevat, miten ennen vanhaan pärjättiin ja miten uudet lajit saivat alkunsa.

Kaikki tilaisuudet pidetään klo 17.30-19.30 pääkirjaston tapahtumatila Männistössä osoitteessa Punamullantie 1. Vapaa pääsy. Lisätietoja Nurmijärven museo/Leena Koskela, puh. 040 317 2507.

”Virtaset ja Lahtiset” -näytelmän esitys Rajamäellä ilmeisesti 1960-luvun alussa. Kuva Nurmijärven museo, Reino Kostia.
”Virtaset ja Lahtiset” -näytelmän esitys Rajamäellä ilmeisesti 1960-luvun alussa. Kuva Nurmijärven museo, Reino Kostia.
Takaisin listaukseen