Ajankohtaista

Viestintä, Yritykset, Yrityspalvelut

Nurmijärvi nousi neljänneksi Kuntien imago -tutkimuksessa

10.12.2021

Yrityspäättäjät arvioivat Nurmijärven imagon maan neljänneksi ja Uudenmaan parhaaksi.  

Parhaat arviot imagostaan saa tänä vuonna Seinäjoki. Edellisen vuoden ykkönen, Kaarina saa toiseksi parhaan, Tampere kolmanneksi parhaan kokonaisarvion. Neljäntenä kokonaisarviossa on Nurmijärvi. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Kuntien imago 2021 -tutkimuksesta, jossa haastateltiin yritysten johtoa.

”Nurmijärvi on vetovoimainen ilmiö niin asuinkuntana kuin yritysten kuntanakin. Tänäkin vuonna olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja erikokoisilta yrityksiltä, jotka etsivät mahdollisuuksia kehittää toimintaansa. On erittäin ilahduttavaa lukea, että myös kunnassa jo toimivien yrityspäättäjien keskuudessa kunnan imago on vahva”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä iloitsee.

Nurmijärven kunta on panostanut brändin rakentamiseen ja yritysyhteistyöhön kuluneina vuosina.

”Sijaintimme valtaväylien ja lentokentän läheisyydessä on loistava, mikä selittää toki vetovoimaamme. Olemme kuitenkin tehneet tietoista työtä yritysyhteistyön saralla. Haluamme viedä asioita eteenpäin ratkaisukeskeisesti yhteistyössä. Lisäksi olemme tehneet paljon työtä kunnan brändin rakentamiseksi ja panostaneet avoimeen viestintään. Tämä työ kantaa nyt hedelmää”, Mäkelä arvioi.

Taloustutkimuksen vuosittain kuntien alueella toimivien yritysten johtajille tekemässä seurantatutkimuksessa Suomen yli 30 000 asukkaan kuntia arvioidaan lukuisilla erilaisilla mittareilla. Kuntia arvioidaan esimerkiksi yleisarvosanalla 4–10.

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan (4–10) saaneen kunnan lista on pääsääntöisesti edellisen vuoden mukainen. Uusina tulokkaina TOP 10:een ovat nousseet Nurmijärvi ja Vaasa. Uudeltamaalta Nurmijärven lisäksi TOP 10:ssa ovat Kerava (7.) ja Helsinki (10.).

  1. Seinäjoki
  2. Kaarina
  3. Tampere
  4. Nurmijärvi
  5. Rauma
  6. Vaasa
  7. Kerava
  8. Joensuu
  9. Kuopio
  10. Helsinki

Lista osoittaa, että yritysten tarpeita vastaavassa työssä voidaan onnistua sekä suurissa että pienemmissä kaupungeissa tai kunnissa.

Taustatietoja tutkimuksesta

Kuntien imago -tutkimus on Taloustutkimuksen vuosittain tekemä seurantatutkimus, jossa ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitetään kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä kunnista, joissa heidän edustamallaan yrityksellä on toimintaa. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä syksyn aikana ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 1727 henkilöä. Tulokset sisältävät vertailut soveltuvin osin edellisiin tutkimuksiin.

 

Takaisin listaukseen