Ajankohtaista

Yritykset, Yrityspalvelut

Nurmijärven yrittäjäjuhlassa palkittiin paikallista parhaimmistoa

16.10.2023

Klaukkalan Yrittäjien, Nurmijärven Yrittäjien sekä Nurmijärven Yrittäjänaisien yhteinen Yrittäjäjuhla järjestettiin 14.10.2023 Klaukkalassa Monikko-salissa. Juhlassa palkittiin paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä. 

Nurmijärven Yrittäjien Vuoden yrittäjäksi valittiin Ville Sainio

Ville Sainio aloitti itse maanrakennusalalla oikeastaan jo lapsena seuratessaan yrittäjäisänsä toimintaa. Villen pääyritys, VJ Maa-aines Oy on alansa kärjessä niin ympäristöasioissa kuin uusimpien tekniikoiden ja teknologian käyttäjänä. Tällä hetkellä Villellä on käsissään noin kymmenen miljoonan euron yritysrypäs. 

”Laatu ja työntekijät. Ne ovat meidän toiminnan peruskiviä”, sanoo 36-vuotias Ville Sainio, joka on ollut yrittäjänä kohta 20 vuotta.

Sainiolle on ollut tärkeää kehittää yrityksiensä toimintaa koko oman yrittäjäuransa ajan. Hän näki jo varhain, että kone- ja työvoimavaltaisella maanrakennusalalla on pienemmälläkin toimijalla mahdollisuuksia olla uudistuva ja kehityksen kärjessä. Uusien, tehokkaiden ja ympäristöystävällisten toimintatapojen käyttäminen onkin nostanut yrityksen näkyväksi alan toimijaksi ja VJ Maa-aines nähdään nurmijärveläisten asuinalueiden lisäksi tositoimissa haastavissa kaupunkikohteissa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja HUS:in kiinteistöissä. Tuoreimpia saavutuksia on täysin hiilineutraali työmaa Ruotsin suurlähetystössä Helsingissä.

Yrityksen kasvaminen on siirtänyt Ville Sainion koneiden puikoista johtamaan ja kehittää mm. ympäristö- ja muita laadullisesti tärkeitä toimintakäsikirjoja, sekä omatuotantona esimerkiksi pora-/kiilausrobottia, jonka avulla pystytään toimimaan tehokkaasti ahtaissakin tiloissa.

Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö perusteli Ville Sainion valintaa Vuoden yrittäjäksi vuolain sanoin. Kivistön mukaan Sainio on erinomainen esimerkki yrittäjästä, joka on kasvattanut yritystään ja kasvanut itse yrityksensä mukana.

”Sainiosta on kehittynyt laaja-alaisesti yritystoiminnan hallitseva ja aktiivinen alansa kehittäjä myös kansainvälisellä tasolla”, summasi Kivistö perusteluja.

 

Nurmijäven vuoden 2023 Yrittäjänainen on Liisa Flinkman

Nurmijärven Yrittäjänaiset on valinnut vuoden 2023 Yrittäjänaiseksi Liisa Flinkmanin kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluja tuottavan yrittäjän. Flinkmanin yritys täytti juuri nyt syksyllä 35 vuotta. Toimitusjohtajana Flinkman työskentelee edelleen ns. kädet savessa ja ottaa itse vastaan asiakkaita. Flinkman on työssään kannustava, ihmisläheinen ja auttavainen, jonka luokse asiakkaan on aina ilo ja mukava mennä.

Flinkmanin yritys Toimistolaskenta TL OY on perustettu 1988. Flinkmanilla on ollut rohkeutta työllistää ja tällä hetkellä hänellä kolme työntekijää Nurmijärvellä. Flinkman on panostanut yrityksen kasvattamiseen ja hänellä on kaksi tilitoimistoa. Toinen tilitoimistoista sijaitsee Klaukkalassa ja toinen Helsingissä. Helsingin tilitoimisto on nimeltään Kipal, jossa hän käy kahdesti viikossa.

Flinkmanin valintaa siivittivät yrityksen pitkän historian lisäksi jatkuvuus. Yrityksessä on meneillään sukupolvenvaihdos. Flinkman on siirtämässä yrityksensä toimintaa tyttärelleen Marika Flinkmanille.

Vuoden Yrittäjänaisen palkinto myönnetään naiselle, joka on innostava ja esimerkillinen naisyrittäjyyden keulakuva. Hänen yrityksensä tulee olla hyvämaineinen ja hyvin hoidettu. Lisäksi hänellä tulee olla positiivinen vaikutus oman alansa toimintaan paikkakunnalla tai olla työllistävä yritys.

 

Klaukkalan Yrittäjät ry valinta vuoden 2023 yrittäjäksi on Lahex Oy

Lahex Oy on paikallinen kiinteistöalalla isännöinnin parissa jo vuodesta 1976 toiminut yritys ja Klaukkalan Yrittäjät ry:n jäsen. Valinta on kunnianosoitus sitkeästä ja systemaattisesta perheyrityksen kehittämisestä.

Nyt jo edesmennyt Nils Lindbohm osti Lahex Oy:n, joka oli hänen kollegansa pöytälaatikkofirma, vuonna 1976. Yhden miehen yritys on kasvanut yhteensä 9 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi, josta löytyy nyt jo kolmannessa polvessa Lindbohm-niminen isännöitsijä.  Tällä hetkellä Lahex palvelee asiakkaita kahdella toimistolla, jotka molemmat sijaitsevat Klaukkalassa. Yrityksen osakkaat tekevät pitkää työpäivää ja vastaavat päivittäisen työn lisäksi toiminnan kehittämisestä tulevaisuutta ajatellen.

Toimitusjohtajana yritystä johtaa Mikko Lindbohm, muut yrityksessä työskentelevät perheenjäsenet ovat Niilo, Nikolai ja Petra Lindbohm. Toimintaympäristö on vahvasti paikallinen eli asiakkaat (asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt) sijaitsevat pääosin Klaukkalassa ja Nurmijärven kunnan alueella. Myös kaikki työntekijät asuvat Nurmijärvellä.

Mikko Lindbohm kertookin, että heille tärkein asia on olla lähellä ihmistä. Heiltä saa asiakaspalvelua puhelimitse, sähköpostitse, sähköisessä asiointikanavassa ja myös henkilökohtaisesti asioimalla toimistoillamme.

Nurmijärveläiset yrittäjäyhdistykset palkitsivat Rajamäen kyläyhdistyksen

Klaukkalan Yrittäjät, Nurmijärven Yrittäjät ja Nurmijärven Yrittäjänaiset yhdessä kunnan edustajien kanssa palkitsivat TAHTO-palkinnolla Rajamäen Kyläyhdistyksen yrittäjyyttä positiivisesti edistävästä pitkäjänteisestä tekemisestä.  

”Olin vaikuttunut kyläyhdistyksen perinteisen Rajamäen Joulunavauksen suunnittelukokoukseen syyskuussa osallistuneiden monipuolisesta osallistujakunnasta. Heillä oli selkeä ja yhtenäinen tavoite tapahtumalle ja kuinka sen tulee myös hyödyntää paikallisia yrittäjiäkin”, sanoo palkintoraatia edustava Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö.

Nurmijärven Yrittäjänaisten puheenjohtaja Kirsi Männistö nostaa esiin, ettei koskaan voi olla varma mistä syntyy se teko, joka saa aikaiseksi jotain positiivista yrittäjyyden edellytysten parantamiseksi. Tärkeintä siinä on silloin se, että siitä hyötyvät monet yrittäjät.

Juuri tästä on Kivistön mukaan kyse Rajamäen kyläyhdistyksen toiminnassa. Hän toteaa vielä, että niin joulutapahtuma kuin Kyläpäivät ja muut Rajamäen alueella kyläyhdistyksen ja sen paikallisten kumppanien yhteistyössä toteutettavat tapahtumat ovat erinomainen esimerkki alueen toimijoiden yhteisestä sitoutumisesta oman alueensa kehittämiseen ja elinvoiman ylläpitämiseen.

 

Takaisin listaukseen