Ajankohtaista

Nuoriso, Työllisyys

Nurmijärven ohjaamo sai avustusta toiminnan vahvistamiseksi

14.12.2023

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Ohjaamoiden kannustinmallin toteuttamiseksi Nurmijärven Ohjaamolle 48 500 euroa ajalle 1.1.2024−31.12.2024. Ohjaamo on nuorille suunnattu monialainen verkosto, joka tukee ja palvelee nuoria matalalla kynnyksellä. Ohjaamosta  saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamo kokoaa yhteen palveluntuottajia niin julkiselta, kolmannelta kuin myös yksityiseltä sektorilta.

”Käytännössä avustuksen avulla Ohjaamo laajentaa päivystysaikoja. Aloitamme jo tammikuussa Rajamäellä ohjaamopäivystykset Klaukkalan ja Kirkonkylän lisäksi. Haluamme lisäksi parantaa viestintää nuorille, tarjota kansainvälistä toimintaa ja kehittää nuorten aikuisten osallisuutta. Keinoina nuorten aikuisten osallisuuden lisäämiseksi ovat muun muassa reaaliaikainen palautteen kerääminen, teemalliset pop up -päivystykset ja asiakasraadin toiminta”, nuorisopäällikkö Katja Günther valottaa.

Nurmijärven Ohjaamon tavoitteena on nopeuttaa nuorten palveluprosesseja, helpottaa nuorten hakeutumista tuen piiriin ja vastata paremmin nuorten toiveita ja palvelutarpeita.

”Nurmijärven Ohjaamon toiminta on tähänkin asti ollut hyvin organisoitua ja yhteistä työtä on tehty nuorten eteen Ohjaamo-verkostossa noin 30 toimijan voimin. Uusi rahoitus tarjoaa meille vielä hienon mahdollisuuden lisätä toimintaa ja tavoittaa enemmän nuoria Ohjaamon toiminnan piiriin”, Günther kertoo.

Avustus on Euroopan unionin NextGenerationEU-rahoitusta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.

Takaisin listaukseen