Ajankohtaista

Liikunta

Nurmijärven latu ja polku järjestää avoimia ovia Kiljavan sairaalan ranta-alueella

6.5.2021

Nurmijärven Latu ja Polku ry sekä  Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy ovat tehneet vuokrasopimuksen sairaalan ranta-alueen käytöstä 1.4 – 30.11.2021 väliseksi ajaksi. Aluetta käytetään yhdistyksen yleishyödylliseen toimintaan sekä jäsenistön virkistys- ja harrastustoimintaan. Vuokrasopimuksen sisältö on lähes sama kuin edellisenäkin kesänä.

Uutta on joka kuukausi järjestettävät avoimet ovet. Tapahtumailtoina on kaikilla kuntalaisilla mahdollisuus tutustua alueeseen sekä yhdistyksen monipuoliseen toimintaan. Avoimet ovet järjestetään ainoastaan, mikäli kokoontumisrajoitukset sen sallivat!

Avoimissa ovissa pääpaino on eri jaostojen toiminnan  esittelyssä seuraava:

  • To 20.5. retkeily ja perheliikunta
  • Ti 22.6. melonta
  • Ti 13.7. polkujuoksu
  • Ti 10.8. maastopyöräily
  • To 9.9. talviuinti

Avoimissa ovissa kuitenkin kaikkien jaostojen ohjaajia paikalla!

Muutoin sopimus pitää sisällään mm. rakennusten kunnostustoimenpiteitä sekä alueen yleisilmeen kohentamista. Alue on valtakunnallisesti merkittävä kohde, historiallinen sairaalamiljöö. Alueella sijaitseva savusauna on otettu käyttöön ennen sairaalan vihkimistä 1938. Savusauna on arvokas suojelukohde, jonka alkuperäiset hirret ovat peräisin Nummelan tilan rakennuksista. Siperiansaunan ja pukuhuonerakennuksen ulkopinta on punamullattu ja sen uusimisessa tullaan käyttämään vastaavanlaista punamultamaalia. Iso kunnostusurakka on jo tehty kun Siperiansaunan sisustus on remontoitu. Saunan lauteet ja paneelit on uusittu sekä lattiakaivo kunnostettu. Kaikki kunnostustyöt toteutetaan talkootyönä. Monipuolista osaamista löytyykin yli 1800 jäsenen joukosta.

Teksti: Eeva Kenttäkumpu ja Keijo West, Nurmijärven latu ja polku.

Takaisin listaukseen