Ajankohtaista

Historia, Nurmijärvi250, Viestintä

Nurmijärven lähihistoriasta laaditaan tutkimus – Historiatoimikunta aloitti työnsä

13.6.2022

Nurmijärven kunta viettää juhlavuotta vuonna 2025, jolloin kunta hallintopitäjänä täyttää 250 vuotta. Juhlavuodeksi laaditaan kunnan historiateos, joka on Nurmijärven kunnan historian 4. osa. Teoksessa keskitytään Nurmijärven kunnan historiaan 1960-luvulta nykypäivään. Kirjan kirjoittavat Ossi Viita ja Jouni Lavikainen.

Nurmijärven kunnanhallitus nimitti teoksen kirjoittamisen tueksi historiatoimikunnan, joka koostuu asiantuntijoista ja kunnan historiaa tuntevista henkilöistä. Toimikunta aloitti työnsä 13.6.2022.

”Yksi 250-vuotisjuhlavuoden kohokohdista tulee olemaan historiateoksen julkaisu. Olen tyytyväinen siitä, kuinka hienosti tutkimustyö on lähtenyt käyntiin Ossin ja Jounin toimesta”, historiatyöryhmän puheenjohtaja kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

”Tavoitteenamme on, että saamme historiatyön kautta uutta ymmärrystä Nurmijärvestä ja siitä, miksi kuntamme on tänä päivänä sellainen kuin se on. On myös tärkeää, että saamme kerättyä talteen arvokasta muistitietoa sodanjälkeisistä vuosista siltä sukupolvelta, joka on rakentanut yhteiskuntamme ja Nurmijärven. Lisäksi tavoitteenamme on paketoida historia kiinnostavaksi ja mukaansatempaavaksi tarinaksi eri kanaviin”, Outi Mäkelä kertoo.

Historiatyöryhmä kokouksessa 13.6.2022 Nurmijärven kunnanvirastolla. Ylhäällä vasemmalta: Teemu Siltanen, Leena Koskela, Outi Mäkelä, Merja Winha-Järvinen, Markku Jalava, Ossi Viita, Jouni Lavikainen. Alhaalta vasemmalta: Hannele Ruoti, Marja Pohjola ja Markus Itkonen.
Takaisin listaukseen