Ajankohtaista

Kunnanhallitus, Päätöksenteko, Rekrytointi

Nurmijärven kunnanlakimiehen virkaan valittiin Sari Forsström

20.6.2022

Kunnanhallitus valitsi kokouksessaan 20.6.2022 kunnanlakimiehen virkaan oikeustieteen maisteri, varatuomari Sari Forsströmin. Kunnanlakimies toimii kuntaorganisaation juridisena tukena, varmistaa hallinnon prosessien oikeellisuutta ja tehokkuutta sekä neuvoo ja ohjaa kunnan johtoa ja toimialoja juridisissa kysymyksissä. Kunnanlakimies toimii myös hallintopalvelujen tulosaluepäällikkönä. Kunnanlakimiehen virka on ollut kolme kertaa haettavana kevään 2022 aikana. Aiemmassa kahdessa haussa virkaa ei ole saatu täytettyä.

Sari Forsström toimii tällä hetkellä Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:ssä asianajajana. Hänen vastuualueenaan on julkishallinto ja tietosuoja-asiat. Forsström hoiti Nurmijärven kunnanlakimiehen virkaa vuosina 2019–2022. Ennen Nurmijärven kuntaa hän on työskennellyt muun muassa Lohjan kaupungin hallintojohtajana, Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) johtavana lakimiehenä ja Helsingin kaupungin lakimiehenä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Petri Vaulamo on tyytyväinen kunnanlakimiehen valinnasta: ”Olemme iloisia saadessamme pätevän osaajan takaisin Nurmijärven kunnan tehtäviin. Kunnanlakimiehen tehtävän ollessa täyttämättä olemme havainneet, että Nurmijärven kokoisessa kunnassa lakimiehen tehtävälle on tarvetta. Sarilla on pitkä ja monipuolinen kokemus kunnallisista tehtävistä ja lakimiestehtävien lisäksi hänellä on myös vahvaa osaamista hallinnon kehittämisestä.”

Takaisin listaukseen