Ajankohtaista

Katujen kunnossapito, Liikenne, Sähkö, Sähköpula, Viestintä

Nurmijärven katuvalaistuksen ohjausjärjestelmässä havaitut viat korjattu

1.9.2023

Yksi Nurmijärven kunnan energiansäästötoimenpiteistä, joista tekninen lautakunta päätti tammikuussa 2023, on katuvalojen sammutus. Katuvalaistuksen kesäsammutus päättyi 4.8.2023. Katuvalaistuksen yösammutukset ovat alkaneet taajama-alueiden ulkopuolella 7.8.2023 alkaen, teknisen lautakunnan tammikuisen päätöksen mukaan. Katuvalot ovat sammuksissa kunnan omistamilla ja ylläpitämillä teillä sekä muilla alueilla arkisin klo 00–04 välisen ajan.  Valojen yöajan sammuttaminen ei koske keskusta-alueita eikä taajamia.

Katuvalojen ohjausta kehitetty – havaitut ongelmat korjattu

Yösammutusten käyttöönoton yhteydessä katuvalaistuksen ohjausta on optimoitu ja käyttöön on otettu hämäräkytkimeen perustuva ohjaus. Muutos on toiminut suunnitelman ja testausten mukaisesti, mutta ohjausjärjestelmässä havaittiin ennakoimattomia ongelmia.  Ne ovat näkyneet niin, että valaistus ei ole toiminut ollenkaan tai on saattanut olla päällä myös päiväaikaan. Viat, joissa syynä on ollut vikaantunut sähkömittari, on korjattu yhdessä Nurmijärven Sähkön kanssa.

Röykän alueella havaittu vika on korjattu tiistaina 29.8. ja nyt valot toimivat alueella normaalisti.

Tällä hetkellä tiedossa olevia vikoja on vielä Rajamäen keskustan alueella, jossa valot ovat palaneet myös päivällä. Rajamäessä havaittu vika on korjattu ja korjaustoimenpiteiden toimivuutta seurataan parhaillaan.

Akuutteja vikoja ei siis ole tällä hetkellä tiedossa. Jos valaistuksessa havaitaan vikoja, pyydämme palautetta Eltelin kautta. Kerro ilmennyt vika sekä kohteen osoitetiedot tai tarkka sijainti, jotta voimme paikantaa vian mahdollisimman hyvin.

  • Puhelin: 040 311 3838
  • Sähköposti: katuvaloviat.nurmijarvi@eltelnetworks.com

Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että Nurmijärven kunnan katuvalaistuksen huoltokierrosta suoritetaan parasta aikaa, jolloin myös valot palavat päivällä. Huoltokierros on suoritettu 30.9. mennessä.

Muokattu 1.9.2023 klo 18.53 vikailmoitusohjeistuksen osalta. 

Takaisin listaukseen