Ajankohtaista

Asiakaspalvelu, Asuminen, Hyvinvointi, Kotoutuminen, Muut viranomaiset, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Sosiaali ja terveys, Yhdistykset

Nurmijärven Help Center -toiminnalle tunnustusta

29.5.2024

SPR:n vapaaehtoiset ovat kerääntyneet aulatilaan. Kahvin tuoksu leijailee ilmassa, kokoontumistilaan on katettu leipä- ja pullatarjoilu. Kohta avataan ovet jo perinteeksi tulleeseen ystäväiltaan. Omppulinnan ovet ovat avautuneet jo muutaman vuoden ajan tukitoimintaa tarvitseville. Ovien avauduttua sisään astelee tervetulotoivotusten myötä kymmeniä tulijoita, perheitä ja eri-ikäisiä lapsia. Jotkut käyvät heti katsastamaan lahjoitushuoneita, lapset ryntäävät leikkihuoneeseen, osalle lapsista ja nuorista kaadetaan jo laseihin mehua ja he saavat pullasiivut lautasilleen.

Nurmijärven sivistysjohtaja Tiina Hirvonen ja liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Kaisa Laine vierailulla Help Centerissä.

 

Nurmijärven kunnan edustajat, sivistysjohtaja Tiina Hirvonen sekä liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Kaisa Laine tutustuivat Help Centerin toimintaan vierailukäynnillä tänä keväänä. He saivat SPR Nurmijärven ja Klaukkalan osaston puheenjohtaja Reijo Arokoskelta sekä Maria Ohisalolta kiinnostavan historiikin toiminnan eri vaiheista ja siitä, kuinka yhteisöllisyys nosti päätään Ukrainan sodan myötä myös Nurmijärvellä.

Kunnan tervehdyksen ja kiitossanojen jälkeen kunnan edustajat saivat kokea mieleenpainuvan esittelykierroksen Help Centerin tiloissa. Eri huoneisiin oli lajiteltu niin lasten, naisten kuin miesten vaatteita ja kenkiä, leluja, astioita, mattoja ja kodin tekstiilejä, harrastustarvikkeita, jopa lastenvaunuja ja -rattaita. ”Teemme tätä silkasta auttamisen tahdosta. Meillä on täällä yhdessä mukavaa ja opimme jatkuvasti toisiltamme. Kulttuurisilta törmäyksiltäkään emme ole välttyneet, mutta asiat on aina saatu puhuttua auki. Lähdemme ystäväillasta aina virkistyneinä”, toimintaa esitellyt vapaaehtoinen kertoi kokemuksistaan avustustyön parissa.

Help Center -toiminta alkoi ukrainalaisten tukitoimintana. Vaikkakin edelleen suurin osa kävijöistä on ukrainalaisia, sinne on tupsahdellut myös muita vieraskielisiä kuntalaisia sekä kantasuomalaisia. Help Centerin lahjoitustavarat eivät maksa mitään avustusta tarvitseville vierailijoille. Tuotteet ovat laadukkaita ja vapaaehtoiset näkevät paljon vaivaa ennen jokaista ystäväiltaa lajitellen toimintaan tulleita lahjoituksia. Toiminnan sydän on kuitenkin yhdessäolo ja välittäminen. Sen pystyi aistimaan vierailun aikana.

Nurmijärven kunta kiittää SPR:n kaikkia vapaaehtoisia sekä muita toiminnassa olevia, jotka antavat ajastaan tähän tärkeään työmuotoon. Erityinen kiitos myös kaikille kuntalaisille ja järjestöille, jotka antavat lahjoituksia toiminnan ylläpitämiseen.

Help Center -toiminnan kevätkauden päättäjäisiä vietettiin 29.5.2024 ja toiminta jää jää kesätauolle.

Takaisin listaukseen