Ajankohtaista

Päätöksenteko, Valtuusto, Viestintä

Nurmijärvellä julistettiin sitoumus yhteisen keskustelurauhan rakentamiseksi  

28.4.2021

Nurmijärven kunnan valtuustoryhmät ja kunnan viranhaltijajohto julistivat tänään 28.4.2021 yhteisen sitoumuksen yhteisen keskustelurauhan rakentamiseksi. Julistus annettiin Nurmijärven kunnanvaltuuston kokouksessa ja sen luki ääneen valtuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen. Sitoumuksen allekirjoittivat viranhaltijajohdon lisäksi kaikki valtuustoryhmät.

SITOUMUS YHTEISEN KESKUSTELURAUHAN RAKENTAMISEKSI

Nurmijärven kunnan valtuustoryhmät ja kunnan johto allekirjoitamme yhdessä sitoumuksen, jonka tavoitteena on lisätä rakentavaa vuoropuhelua, avoimuutta, suvaitsevaisuutta, luottamusta, yhteisöllisyyttä ja osallistumista Nurmijärven päätöksenteossa.

Yhtenä vakavimmista julkisen keskustelun ilmiöistä on maalittaminen. Sisäministeriön määritelmän mukaan maalittamisen keinoja ovat muun muassa mustamaalaaminen, yksityisluontoisten tietojen levittäminen tai uhkaaminen. Maalittaminen voi kohdistua henkilöön myös hänen läheistensä kautta. Maalittamisen tavoitteena on vaikuttaa ihmisiin tai yhteiskunnan rakenteisiin ja instituutioihin sekä erityisesti niitä kohtaan tunnettuun luottamukseen.

Sitoumuksemme mukaisesti lupaamme tahoillamme pidättäytyä vihamielisestä ja epäasiallisesta julkisesta keskustelusta ja huolehdimme osaltamme omien toimijoidemme ohjeistamisesta ja sitouttamisesta asialliseen viestintään.

Me allekirjoittaneet näemme, että yhteiskunnassamme tarvitaan nykyistä parempia välineitä ja keinoja puuttua häirintään ja maalittamiseen. Haluamme omalla toiminnallamme ja yhteisellä sitoumuksella muuttaa julkisuudessa käytävää keskustelua rakentavaan ja ihmisten perusoikeuksia, kuten ihmisarvon loukkaamattomuutta, kunniaa ja yksityisyyttä, kunnioittavaan suuntaan.

Nurmijärven vahvuus on yhteisöllisyys ja ihmisten välinen yhteistyö. Haluamme yhdessä luoda keskustelukulttuurin, joka on yksilöä kunnioittava ja kannustaa osallistumaan.

 

Nurmijärvellä 28.4.2021

Valtuustoryhmät

Viranhaltijat

 

Takaisin listaukseen