Ajankohtaista

Lapset, Liikenne, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Varhaiskasvatus

Nopeusnäyttötaulut Kirkkotielle liikenneturvallisuuden parantamiseksi

24.11.2022

Kirkkotielle on asennettu uudet nopeusnäyttötaulut parantamaan Professorintien ja Mäntysalontien suojatien liikenneturvallisuutta. Suojatiellä kulkee paljon lapsia Professorintien ja Havumäentien suuntaan. Lisäksi suojatien kautta kuljetaan muun muassa Professorintien päiväkotiin. Kirkkotiellä on voimassa nopeusrajoitus 40 km/h, jonka tehostamiseksi ajorataan maalattiin nopeusrajoitusmerkintöjä kesällä.

Nopeutta ilmaistaan numeroin ja hymiöin

Kuljettajan ajaessa nopeusrajoituksen mukaan näytössä vilkkuu vuoroin hymyilevä hymiö ja ajonopeus. Pienellä ylinopeudella näyttö esittää vuoroin nopeusrajoitusta ja ajonopeutta. Suuremmilla ylinopeuksilla ajonopeutta ei näytetä, vaan näytössä vilkkuu vain vihainen hymiö.

Nopeusnäyttötaulut sijaitsevat pääsääntöisesti koulujen läheisyydessä

Nopeusnäyttötaulut koetaan tehokkaaksi tavaksi hillitä ajonopeuksia, muistuttaen kuljettajia voimassa olevasta nopeusrajoituksesta. Nurmijärvellä on 21 kiinteää nopeusnäyttötaulua sijoitettuna maanteiden varsilla olevien koulujen läheisyyteen. Kirkkotien näytöt ovat ensimmäiset kadulle kiinteästi asennetut näytöt.

Valkjärventieltä ja Yli-Lepsämäntieltä on pitkään puuttunut nopeusnäytöt. Näytöt olivat rikkoontuneet ja komponenttipulan vuoksi uusien näyttöjen toimittaminen on viivästynyt. Valkjärventielle on jo asennettu uusi näyttö ja Yli-Lepsämäntie näyttö asennetaan lähiaikoina.

Lisäksi kunnalla on yksi siirrettävä nopeusnäyttötaulu, jonka sijoituspaikat päätetään palautteiden perusteella. Siirrettävä näyttö on kohteessa 1–2 viikon ajan.

 

Takaisin listaukseen