Ajankohtaista

Ikäihmiset, Kirjasto, Lapset, Nuoriso, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tilakeskus

Näin Nurmijärvi rakentuu blogi: Pääkirjaston uudet tilat ja parvi siintävät jo silmissä

22.2.2022

Pääkirjaston remontti, jossa sisätilat uudistetaan kokonaan, etenee aikataulussa. Sisätiloihin rakentunut parvi näyttää jo tässä vaiheessa hienolta. Nuorten tila, tapahtumatila, opiskelutila, ryhmätyötila ja lastenosasto. Kaikki nämä alkavat jo hahmottua silmissämme, kun iloksemme pääsimme kurkistamaan saneerauksen keskelle.

Kirjaston ulkoseiniä ei muuteta, vaikka kirjaston kätkevä korkea sääsuoja on aikaansaanut ihmettelyjä – montako kerrosta kirjastoon oikein tulee? Kerroksia ei tule enempää, sääsuojan korkeus johtuu siitä, että vesikatolle on rakennettu kokonaan uusi ilmanvaihdon konehuone ja kattorakenteita on tarvinnut vahvistaa laajalla alueella. Suurin osa remonttimiehistä oli kuvien ottohetkellä katolla työskentelemässä ilmanvaihdon parissa. Kun työ on valmis, suojarakennelma katolta puretaan. Sen jälkeen työmiehet jatkavat kirjaston lattian parissa.

Valoisalla parvella, kokoelmien keskellä, päivystää Aleksis

Rakenteilla oleva parvi.

Kirjastosalia hallitsee nyt sinne rakennettu parvi. Ja voi, miten hienolta parvi näyttääkään. Parven alle oikealle voi helposti kuvitella sinne aikanaan rakentuvan nuorten oman tilan. Nuorten tilaan on suunnitteilla kiva porrasrakennelma ja erilaisia penkkejä yhdessä oleiluun ja vapaa-ajan viettoon. Kirjastolaiset iloitsevat voidessaan tarjota nuorille oman tilan, jota vanhassa kirjastossa ei ollut.

Muuten tiesitkö, että menossa on nuorten tilan nimikilpailu. Ehdota nuortentilalle nimeä ja osallistu samalla 50 € lahjakortin arvontaan! Nimikilpailuun voit osallistua 27.2.2022 asti.

Parvelle tulee ihanasti valoa ikkunoista. Kirjaston Kivi-kokoelma, kotiseutukokoelma ja museon kokoelma on tarkoitus sijoittaa parvelle. Myös oma valkoinen Aleksis Kivi -patsaamme tulee katselemaan parvelta alas kirjastoon.

Parvesta otettu kuva.

Näkymät parvelta kirjastosaliin ovat myös hienot. Tuolla on helppo kuvitella itsensä istumassa ja selailemassa kirjaa. Parvelta katsoen oikealla tulee olemaan kirjaston tapahtumatila, josta on liukuovi kirjastosaliin. Tapahtumatilan vieressä on asiakkaille tarkoitettu opiskelutila, jonne rakentuu myös pieni ryhmätyötila.

Parvelta otettu kuva.

Lattiaan upotetaan ”Josta käytävät kaikuvat”-taideteos

Arja Kärkkäisen Josta käytävät kaikuvat -teos tullaan upottamaan kirjaston lattiaan lähelle entistä lainaustiskiä. Sille on jo tehty paikkakin valmiiksi.

Kirjaston lattiaan upotettava taideteos.

Taideteoksen paikka kirjaston lattiassa.

Musiikkiosastosta lastenosasto

Entinen musiikkiosasto muuntuu lastenosastoksi. Kuvassa on lastenosaston tuleva satuhuone. Satuhuoneesta on käynti kirjastosaliin. Tilassa on selvästi aistittavissa jotain sadunomaista, joka lähtee rakentumaan tehosteseinän ympärille.

Tuleva satutila.

Kirjaston työntekijät ovat vuoden alussa tehneet hyllytyssuunnitelmia kirjastosalin muuttuneeseen pohjaan. Se, miten aineisto sijoitetaan optimaalisesti tuleviin hyllyihin, on yllättävän haastavaa. Hyllysuunnitelmiin vaikuttavia tekijöitä ovat olleet mm. lukusuunta, parven portaisiin vievän keskikäytävän sijainti sekä kirjahyllyjen korkeuserot. Tavoitteena on, että remontoidussa kirjastosalissa asiakkaat löytäisivät etsimänsä osaston, luokan ja aineiston mahdollisimman helposti.

Bloggaajina
Kirjastolaiset

 

>> Näin Nurmijärvi rakentuu blogi

Takaisin listaukseen