Ajankohtaista

Asuminen, Ilmastotyö, Jätehuolto, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Siistiksi

Näin Nurmijärvi rakentuu blogi: Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalue entistä ehommassa kunnossa

28.1.2022

Kiertokapula on tehnyt parin viime vuoden aikana mittavia infrasaneeraustöitä Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalueella. Tarkoituksena on ollut uusia vaiheittain alueen infrarakenteita ympäristöluvan määräysten ja lainsäädännön mukaiselle tasolle.

Kenttärakenteisiin, kulkuväyliin ja valaistukseen parannuksia

Lähtötilanteessa vuonna 2019 alueella tehtiin rakenteiden kuntokartoituksia mm. viemärikuvauksilla ja niistä saatujen tietojen perusteella laadittiin saneeraussuunnitelma korjattavista tai uusittavista rakenteista.

Saneeraukset ovat kohdistuneet pääasiassa kenttärakenteisiin, hulevesijärjestelmiin ja valaistukseen.  Alueen kenttien ja kulkuväylien asfalttipäällysteitä on uusittu laajalti. Kenttien rakentamisen yhteydessä on uusittu ja lisätty aluevalaisimia. Vanhoja monimetallilamppuja on vaihdettu energiatehokkaiksi led-valaisimiksi.

Hulevesijärjestelmät syynissä

Hulevesijärjestelmien sulkuluukkukaivoilla pystytään ohjaamaan tarvittaessa vesiä joko puhdistamolle tai maastoon, riippuen kentillä kulloinkin harjoitettavan toiminnan vesistökuormituksesta. Sulkuluukkukaivot mahdollistavat kenttien käytettävyyden myös toiminnan muutostilanteissa. Alueen pohjavesien tarkkailun tehostamiseksi alueelle porattiin kaksi uutta pohjavesiputkea ja puhtaita hulevesiä vastaanottavaa avo-ojaa kunnostettiin vesien virtauksen parantamiseksi.

Alueelle on asennettu uusia hulevesikaivoja, öljyn- ja hiekanerotuskaivoja sekä näytteenottokaivoja, joista käsin alueella muodostuvien hulevesien laatua voidaan säännöllisesti seurata.

Vaa’alle sujuvasti – asiointi autosta käsin
Marraskuussa 2021 saatiin valmiiksi myös vaakaremontti. Alueen asiointikokemus parantui huomattavasti, kun asiakkaiden ei tarvitse nousta ulos autosta. Maksaminen ja muu asiointi vaakatoimistolla sujuu nyt helposti autosta käsin. Kuorman sisällöstä pitää nykyisin ilmoittaa vaa’alle alueelle sisään mentäessä ja suorittaa maksu jo siinä vaiheessa.

Toki perusmaksun myötä moni jätejae on nyt maksuton, mutta sekalainen jäte ja mm.  kipsi-, asbesti-, kattohuopa- sekä tietoturvajäte ovat edelleen maksullisia.

Myllerrykset tehty – nyt kelpaa tulla asioimaan

Asiakkaille kunnostamistyöt ovat näkyneet melkoisena myllerryksenä alueella ja asiointi on voinut olla haastavaakin, kun omia jätekuormia on joutunut kuljettamaan työkoneiden ja asvaltoinnin keskellä. Nyt vihdoin ollaan siinä tilanteessa, että infra on kunnossa ja asiakkaiden jalkojenkin alla tukevat pintarakenteet!

Tervetuloa tutustumaan ja asioimaan ”uusittuun” Metsä-Tuomelaan!
Avoinna ma-pe klo 7–19

Bloggaajana

Suvi Koskinen, maapalvelupäällikkö

Kiertokapula Oy

>>Näin Nurmijärvi rakentuu blogi

Takaisin listaukseen