Ajankohtaista

Ilmastotyö, Koulutus, Lapset, luonto, Nuoriso, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Opetus ja koulutus

Näin Nurmijärvi rakentuu blogi: LUMA-luokassa luonnontieteitä hauskalla tavalla

14.9.2021

LUMA-luokka on luonnontieteis- matemaattispainotteinen ryhmä. Matematiikasta ja luonnontieteistä kiinnostuneilla kuudesluokkalaisilla on ollut mahdollisuus vuodesta 2017 lähtien hakea Seitsemän veljeksen koulun LUMA-luokalle. LUMA-luokalle pääsyyn vaaditaan hakemuksen lisäksi pääsykoe, joka mittaa LUMA-aineiden, eli matematiikan, biologian, fysiikan, kemian ja maantiedon osaamista. LUMA korvaa toisen pitkän valinnaisen aineen 7–9-luokalla.

LUMA-luokan oppilaat ovat hyvin kiinnostuneita käsiteltävistä aiheista. Opetuksessa vuorovaikutus opettajien ja oppilaiden välillä on aktiivista, ja retkiä suunnitellaan yhdessä.

Ympäristönsuojelua ja luontokohteita

LUMA-tunneilla opiskelemme luonnontieteitä hauskoilla tavoilla. Olemme käyneet monilla opettavaisilla retkillä, esimerkiksi erilaisissa museoissa sekä luontokohteissa.

Yksi lempiretkistämme suuntautui Sveitsin kiipeilypuistoon, jossa opimme erilaisia fysiikan asioita kiipeilyn ohella. Samalla reissulla kehitimme myös päättelytaitojamme pakohuoneessa.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja ympäristönsuojelu näkyvät monissa käsittelemissämme asioissa. Esimerkiksi käydessämme jätevedenpuhdistamolla opimme, miten vessanpöntöistä ja lavuaareista alas huuhdellut tavarat tai haitalliset aineet vaikuttavat Itämereen.

Hunajan valmistusta ja puutarhanhoitoa

Luokkamme on vierailut myös Rajamäen omissa kohteissa, kuten Ketolan Strutsitilalla ja Välimäen Mehiläistarvikkeessa. Mehiläistarvikkeen tiloissa opimme erilaisia asioita mehiläisistä ja hunajan tuotannosta. Saimme kokeilla hunajan valmistusta, ja maistella erilaisia hunajamakujakin.

LUMA-luokat hoitavat koulun puutarhaa. Olemme kylväneet sinne pölyttäjille tärkeitä kukkia. Lisäksi olemme istuttaneet muun muassa raparperia ja yrttejä, joita voi hyödyntää kotitalouden tunneilla.

Tutkimuksia ja asiantuntijavierailuja

Suuren osan ajasta olemme kuitenkin koulullamme ja teemme erilaisia tutkimuksia, esimerkiksi tutustumme kasviväreihin, oppien siinä samalla laboratoriotaitoja. Lisäksi tunneillamme on vieraillut asiantuntijoita kertomassa omasta erikoisalastaan, kuten metsästyksestä ja tähtitieteestä.

LUMA-luokilla on hyvä yhteishenki, ja me LUMA-luokkalaiset tulemme toistemme kanssa hyvin toimeen. Jos olet kiinnostunut luonnontieteistä sekä matemaattisista aineista, kannattaa hakea LUMA-luokalle!

 

Bloggaajana

LUMA-oppilaat, 9. luokka

Seitsemän veljeksen koulu

 

>> Näin Nurmijärvi rakentuu blogi

Takaisin listaukseen