Ajankohtaista

Alkuluokka, Lapset, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Varhaiskasvatus, Viestintä

Millainen on Metsolan päiväkoti? Tervetuloa katsomaan uusi video!

12.3.2021

Rajamäen uuden maamerkin, Metsolan päiväkodin, julkisivu kiinnittää huomion: kolmionmuotoinen puurakennus, jonka seiniä komistavat kaarevat ikkunat. Toiminta Metsolassa on alkanut tammikuun alusta 2021, mutta koronasta johtuen vain harvat ovat päässeet vierailemaan rakennukseen sisälle. Toivotamme siis huoltajat kuin muut kiinnostuneet tutustumaan Metsolan päiväkotiin uudella videolla!

”Emme ole saaneet järjestettyä Metsolassa huoltajille ja yhteistyökumppaneille “avoimia ovia” vallitsevasta koronatilanteesta johtuen, joten nyt uutta rakennusta pääsee ihastelemaan videon välityksellä”, sanoo päiväkodin johtaja Kirsi Suomela-Inkeri.

Metsolassa on tällä hetkellä viisi alkuluokkaa. Keskimäärin alkuluokassa on noin 30 lasta, puolet esioppilaita ja puolet ekaluokkalaisia. Tällä hetkellä yksi alkuluokista on pienalkuluokka, jossa on 15 oppilasta eskareita, eka- ja tokaluokkalaisia.

Koronasta johtuen alkuluokat toimivat omissa ryhmissä omien aikuisten kanssa. Alkuluokassa työskentelee luokanopettaja ja varhaiskasvatuksen opettaja sekä lastenhoitaja tai koulunkäynnin ohjaaja. Suurimmalla osalla eskarilaisista on myös täydentävän varhaiskasvatuksen tarve ja Metsolan päiväkoti on tällä hetkellä auki klo 6.00–17.00.

”Nautimme päiväkodin upeista ja muuntojoustavista tiloista. Jokaisella alkuluokalla on oma ryhmätila jakotiloineen. Sen lisäksi löytyy oppimisaula, hiljainen tila/musiikkiluokka, jumppasali ja ruokasali. Ruokasalissa meille tarjoillaan hyvää ruokaa Aleksian toimesta. Yleisestä viihtyisyydestä ja siisteydestä huolehtii kaksi laitoshuoltajaa, jotka myös tarvittaessa auttavat lapsiryhmissä”, Suomela-Inkeri kertoo ja jatkaa:

”Metsolan päiväkoti sijaitsee myös lähellä luontoa; hiihtolatuja, metsää ja urheilukenttää, joten alkuluokkien toimintaa voidaan rakentaa laadukkaasti niin sisällä kuin lähiympäristössä.”

Päiväkodin johtajalla on Metsolassa oma toimisto. Välillä myös koulun rehtori työskentelee Metsolassa. Oppilashuollolla on myös oma tila, jossa työskentelevät säännöllisesti erityisopettajat ja satunnaisesti psykologi ja kuraattori. Myös koulun terveydenhoitaja työskentelee ajoittain Metsolassa.

Takaisin listaukseen