Ajankohtaista

Ilmastotyö, Jätehuolto, luonto, Siistiksi, Viheralueet

Miljoona roskapussia -kampanja päättyy – katso tulokset Yle TV1:ssä 14.6. klo 20

14.6.2023

Miljoona roskapussia -kampanja alkoi huhtikuun 13. päivä ja päättyy tänään klo 20. Kampanjan tulokset julkistetaan 14.6.2023 klo 20 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Nurmijärven kunta oli myös mukana kampanjassa, ja nurmijärveläiset keräsivät yli 1500 roskapussia. Kampanjaa tuki kunnan oma, perinteinen Siistiksi-siivoustalkoot, jotka olivat 24.4.–22.5. Talkoissa kerättiin 119 säkkiä roskia.

Miljoona roskapussia -kampanjan tulos julkaistaan klo 20 Yle TV1:ssä

Miljoona roskapussia -kampanjaan osallistui yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Lisäksi mukana on ollut monia julkisuuden henkilöitä. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Suomessa on kerätty kampanjan aikana huikea määrä roskia – roskapussilaskuri näyttää 14.6. klo 13  roskapussien määräksi  207 812 kpl . Nurmijärveläiset ovat olleet ahkeria roskankerääjiä, saldona on tällä hetkellä 1518 pussia roskia. Siisteys lisää asumismukavuutta, ja kunta näyttäytyy myös Nurmijärvellä kävijöiden ja tulevien matkailijoiden silmissä siistiltä ja houkuttelevalta paikalta.

Kampanjan keräystulos julkistetaan 14.6.2023 klo 20 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Silloin selviää, millä paikkakunnalla kerättiin eniten roskapusseja asukasta kohden. Millaisia vaikutuksia kampanjalla oli eri puolilla Suomea?

Kevään Siistiksi-siivoustalkoot

Siistiksi-siivoustalkoot tukivat Nurmijärven osallistumista Miljoona roskapussia -kampanjaan. Jo perinteeksi muodostuneet Siistiksi siivoustalkoot olivat tänä vuonna 24.4.–22.5.

Kunta tarjosi talkoisiin osallistuville porukoille, joita oli 18, ilmaisen jätesäkkien kuljetuksen Kiertokapulan jäteasemalle. Lisäksi talkooporukoilla oli mahdollisuus hakea kirjastoista jätesäkkejä ja kertakäyttöhanskoja.

Talkoolaiset keräsivät 119 säkkiä roskia. Lisäksi Metsä-Tuomelaan kuljetettiin suoraan kolme isoa kuormaa roskia.

Kunta kiittää kaikkia Siistiksi-siivoustalkoisiin ja Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan osallistuneita kuntalaisia.

Takaisin listaukseen