Ajankohtaista

Aleksia, Jätehuolto, Siistiksi

Mihin viedä omenat, jos niitä tulee yli oman tarpeen?

29.8.2022

Syötäväksi kelpaavia, puhtaita omenoita voi lahjoittaa nurmijärveläisille lapsille ja nuorille toimittamalla ne Aleksian keittiölle. Syötäväksi kelpaamattomat omenat voi puolestaan viedä veloituksetta Metsä-Tuomelan jätteenkäsittelyalueelle, ja pieniä määriä voi laittaa bio- tai sekajäteastiaan.

Lahjoita ylijäämäomenasi nurmijärveläisille lapsille

Kunnan alueella olevista Aleksian keittiöistä useimmat ottavat vastaan syötäväksi kelpaavia omenoita. Lista omenoita vastaanottavista keittiöistä löytyy 18.8.2022 julkaistusta tiedotteestamme.

Kun haluat lahjoittaa omenoita nurmijärveläisille lapsille ja nuorille, niin

  • soita lähimpään keittiöön arkisin klo 7-9 välisenä aikana.
  • kerro, mitä olet tuomassa ja kuinka suuresta määrästä on kyse.
  • toimituksia voidaan vastaanottaa vain keittiöiden aukioloaikoina.
  • jos asioit muutenkin päiväkodissa tai koulussa, voit sopia asiasta myös keittiön henkilökunnan kanssa paikan päällä käydessäsi.

Lahjoitukset voit tuoda omassa astiassa. Keittiöhenkilökunta vastaanottaa tuotteet niin, että saat oman astiasi takaisin heti lahjoituksen tuotuasi.

Vie syötäväksi kelpaamattomat omenat kaatopaikalle

Kiertokapula tiedotti 10.8. verkkosivuillaan, että sen jätteenkäsittelyalueilla otetaan omenoita vastaan veloituksetta. Metsä-Tuomelassa omenat laitetaan niille tarkoitettuihin keräysastioihin.

Omenoita voi laittaa vähitellen myös bio- tai sekajätteen joukkoon, kunhan muistaa, että esimerkiksi 240 litran astiassa saa olla enintään 40 kg jätettä. Koska omenat ovat painavia, ohjeena voi pitää, että niitä voi laittaa jäteastiaan pari ämpärillistä tai yhden kaupan muovipussillisen kerrallaan. Omenat tulee pakata kuten muutkin jätteet.

Omenoita voi myös kompostoida vähän kerrallaan, mutta tällöin tulee kiinnittää huomiota kuivikkeeseen, jota voi joutua lisäämään normaalia enemmän. Vähäinen omenajäte, kuten omenankodat ja -kuoret kuuluvat biojäteastiaan tai kompostiin.

Takaisin listaukseen