Ajankohtaista

Päätöksenteko, Viestintä

Listapalaveri ehdolla Vuoden viestintäteoksi – kuntaviestinnän SM-mitalin väri ratkeaa 14.5.

10.5.2024

Nurmijärven kunnan Listapalaveri kisaa voitosta Kuntaviestinnän SM-kisoissa Vuoden viestintäteko -kategoriassa. Voittaja ratkeaa 14. toukokuuta Kuntaviestijöiden tapaamisessa Kuopiossa.  Nurmijärven Listapalaveri on kunnan omana työnä toteutettu video- ja podcastsarja, jossa kunnanjohtaja Outi Mäkelä perkaa yhdessä paikallispäättäjien kanssa rennolla ja asiantuntevalla otteella paikallispolitiikan kiinnostavia kiemuroita ja ajankohtaisia ilmiöitä. Listapalaveri julkaistaan sekä videona että podcastina kuukausittain ennen valtuuston kokousta. 

”Onnistunut avaus päätöksenteon taustojen avaamisessa. Kunnanjohtajan ote haastattelijana on mukavan rento ja helposti lähestyttävä. Videototeutus toimii kuunneltuna myös ja teknisesti toteutus on hyvä. Listapalaveri onnistuu paitsi lisäämään demokratiaa myös markkinoimaan Nurmijärveä asuinpaikkana”, Jenni Rinkinen, viestintäpäällikkö ja Kuntaviestinnän SM-kilpailun tuomariston jäsen toteaa.

”Listapalaverin tarkoitus on tehdä päättäjiä sekä ajankohtaisia asioita tutuksi. Haluamme innostaa kuntalaisia ja muita Nurmijärven ystäviä keskustelemaan. Uskomme, että Listapalaverin kautta olemme tavoittaneet niitäkin, joita emme ole vielä muita reittejä löytäneet”, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Toukokuuhun 2024 mennessä Listapalaveri on tavoittanut sosiaalisen median ja perinteisen median kautta kaikkiaan noin 5,4 miljoonaa ihmistä. Kuuntelijoita ja katselijoita Listapalaverin jaksoille on kertynyt eri kanavissa yhteensä noin 33 000.

”Tavoittavuusluvuissa näkyy erityisesti se julkisuus, jota Listapalaveri on saanut Kuntaviestinnän SM-kilpailumenestyksen myötä. Mediahuomion lisäksi olen erityisesti tyytyväinen siihen, että katsoja- ja kuuntelijalukumme on kunnan asukaslukuun suhteutettuna noinkin suuri. Listapalaverin aiheet ovat olleet hyvin paikallisia”, kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

”Aina kehittäminen ei edellytä suuria taloudellisia satsauksia, vaan innostuneella halulla ja pellepelottaman asenteella pääsee pitkälle,” Siltanen näkee.

Hän kiittää kunnan päättäjiä, jotka ovat innolla osallistuneet Listapalaverin toteuttamiseen, mikä on osa heidän pyrkimystään tehdä päätösviestinnästä kansantajuisempaa. ”Päätösviestintä on ennen kaikkea yhteistyötä. On upeaa, että kuntamme päättäjät ovat innostuneet Listapalaverista ja uhranneet sille aikaansa ja lähteneet mukaan kehittämään päätösviestintää yhdessä,” Siltanen korostaa.

”Kuntaviestintä on meillä Nurmijärvellä erittäin monipuolista, ja olen todella iloinen siitä, että juuri Listapalaverin kaltainen demokratiaa edistävä viestintä menestyy Kuntaviestinnän SM-kilpailuissa. Jo finaaliin pääsy on meille ilonaihe ja kannustaa meitä jatkamaan päätöksentekoviestinnän kehittämistä. Ensi viikolla ratkeaa sitten mitalin väri”, kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen sanoo.

Siltanen on erityisen ylpeä siitä, että Listapalaveri on luotu konseptista toteutukseen kunnan omana työnä.
”Listapalaverin toteuttaminen sekä podcast-maailmaan hyppääminen, valtuuston kokousten videoinnit ja suoran lähetyksen tekeminen Yle Areenaan omana työnä ovat kehittäneet meitä kunnan viestinnässä ammatillisesti kuluneen vuoden aikana. Olen ylpeä siitä ketteryydestä, osaamisesta ja uskalluksesta, mitä tiimissämme ja kunnassa on”, Siltanen sanoo.

Nurmijärven kunnan Listapalaverin SM-mitalin väri ratkeaa 14.5. Nurmijärven kunnan kanssa voitosta kisaavat Vaasan Lykky-intrakanava ja Vantaan selkokielinen viestintä. Kilpailun tuloksista tiedotetaan kunnan kotisivuilla ja some-kanavissa sekä Kuntaliiton kanavissa.  Samana iltana ratkeaa myös Vuoden viestintäkampanja.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Kuntaliitto sekä Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry. Kilpailun yhteistyöyritys Sanoma Media Finland Oy mahdollistaa kampanjapalkinnot.

Listapalaverin pilottijakson kulisseissa. Vasemmalta viestintäpäällikkö Teemu Siltanen, Taneli Kalliokoski (kesk.), Virpi Räty (kok.), kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja Leni Niinimäki (vihr.).
Keskustelu podcastiksi. Etualalla viestintäasiantuntija Marjaana Keränen ja viestintäpäällikkö Teemu Siltanen. Taustalla pyöreän pöydän ääressä Taneli Kalliokoski (kesk.), Virpi Räty (kok.), kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja Leni Niinimäki (vihr.).
Listapalaverin jakso 8. Kuvassa osallistujat Kalle Mustonen, Outi Mäkelä, Matti Putkonen ja Pauliina Pukarinen.
Listapalaverin kuvauksissa Kalle Mustonen (kesk.), kunnanjohtaja Outi Mäkelä, Matti Putkonen (peruss.) ja Pauliina Pukarinen (vihr.).

Listapalaveri osa 7 - Mukana Nurmijärven kunnanvaltuutetut Tarleena Takalo-Eskola (kok), Jukka Anttila (kesk) ja Alpo Sailio (sdp, varavaltuutettu). Listaa rakentamassa ja keskusteluun löylyä heittämässä on kunnanjohtaja Outi Mäkelä.
Listapalaverin kuvauksissa Nurmijärven kunnanvaltuutetut Tarleena Takalo-Eskola (kok), Jukka Anttila (kesk) ja Alpo Sailio (sdp, varavaltuutettu). Listaa rakentamassa ja keskusteluun löylyä heittämässä on kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Listaa rakentamassa valtuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen (kesk.), kunnanjohtaja Outi Mäkelä, Pepe Perkiö (peruss.) ja Visa Tarikka (kok.).

Listapalaverissa Riina Mattila (kok.), kunnanjohtaja Outi Mäkelä, kaikkien koiruuksien asiantuntija Remu, Maria Luoma (sd.) ja Ina Kuula (kd.).
Takaisin listaukseen