Ajankohtaista

Katujen kunnossapito, Liikenne, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Opetus ja koulutus, Rakentaminen

Liikenneturvallisuutta parantavia kesän rakennushankkeita Klaukkalassa

5.7.2021

Kunnassa on meneillään kesällä monenlaisia hankkeita, jotka tuovat helpotusta kadunvarsipysäköintiin ja liikenneturvallisuuteen. Osa hankkeista on alkanut kesäkuussa, osa alkaa heinä- tai elokuussa jatkuen syksyyn. Suurin osa hankkeista on Klaukkalan alueella, kirkonkylällä rakennetaan kesällä Mahlamäki-kadulla.

Mahlamäki-kadulla kunnallistekniikkaa ja pysäköintipaikkoja

Kirkonkylällä Mahlamäki-kadulla alkavat kunnallistekniikan rakennustyöt heinäkuussa. Rakennustyöt käsittävät katurakenteen parannusta sekä hulevesien ja vesihuollon rakennustöitä. Samassa yhteydessä rakennetaan seitsemälle autolle kadunvarsipysäköintipaikat ja rakennettaan kaavan mukainen kääntöpaikka. Työt kohteessa on tarkoitus saada valmiiksi elokuun loppuun mennessä.

Isoniitun koulun saattoliikennepysäköintiin helpotusta

Löydöskujalla Isoniitun koulun kohdalla on aloitettu kesäkuun alussa kadunvarsipysäköintipaikkojen rakennustyöt. Ne toimivat saattoliikennepaikkoina vanhempien hoitamaa saattoliikennettä varten. Rakennustyöt valmistuvat elokuun alussa ja saattoliikennepaikat ovat vanhempien käytössä heti syyslukukauden alkaessa. Kohde nousi esille Nurmijärven turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnitelmaa laadittaessa.

Lintuparventielle uusi suojatie

Lintuparventielle toteutetaan hyväksytyn katusuunnitelman mukainen uusi suojatie ja ajoradan kavennus Laulupuiston kohdalle. Työt kohteessa alkavat heinäkuussa ja valmistuvat elokuun aikana.

Jalankulku- ja pyöräteitä Klaukkalaan

Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätien rakennustyöt käynnistyivät kesäkuun puolivälissä puuston poistolla. Työt jatkuvat heinäkuussa maanrakennustöillä Kirkkotien ja Lammaskujan välillä. Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätie on kokonaan valmis kesäkuussa 2022.

Heinäkuussa alkavat myös Hautalan kevyenliikenteen vesistösillan rakennustyöt Luhtajoen yli. Kirkkotien ja Lammaskujan välinen osuus valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Klaukkalan urheilukentän saneeraus alkaa

Heinäkuun puolivälissä alkaa Klaukkalan urheilukentällä tapahtua, kun kentän saneerausurakka käynnistyy. Urheilukentällä peruskorjataan kaikki suorituspaikat mm vesieste, hyppypaikat, moukarin- ja kiekonheittorinki sekä juoksuradan joustava päällyste. Urakka valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Urakan toteuttaa Unisport Oy.

Ropakkotielle kadunvarsipysäköintipaikkoja

Ropakkotielle on tulossa helpotusta pysäköintihaasteisiin, kun elokuussa aloitetaan Ropakkotien kadunvarsipysäköintipaikkojen rakentaminen välillä Päästäisentie-Alitilantie. Uusia pysäköintipaikkoja tulee yhdeksän kappaletta. Valmista pitäisi olla syys-lokakuun vaihteessa.

Tilkantiellä viimeistelytöitä elokuussa

Elokuussa alkavat Tilkantien rakennus- ja viimeistelytyöt Ropakkotien ja Tilkankujan välillä. Työt käsittävät mm reunakivien ja betonikiveyksien asennusta, puiden istutusta ja asfaltointitöitä.

Kohteeseen tulee töiden ajaksi pysäköintikielto. Pysäköintikielto on siirtokehotuksella, joka tarkoittaa sitä, että pysäköintikieltoalueelle pysäköidyille autoille tehdään ns. lähisiirto auton omistajan kustannuksella. Valmista pitäisi olla syys-lokakuun vaihteessa.

Vanha-Klaukka – kunnallistekniikkaa, valaistusta ja päällystystöitä

Vanha-Klaukan alueella työt jatkuvat toisen vaiheen kunnallistekniikan rakentamisella tämän vuoden loppuun asti. Loppukesällä osa viime vuonna valmistuneista kaduista saa ensimmäisen päällystekerroksensa. Lisäksi alueella rakennetaan ensimmäisen vaiheen katujen valaistus.

Takaisin listaukseen