Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Katu- ja tiesuunnitelmat, Liikenne, Pyöräily

Liikenneturvallisuus ja esteettömyys paranevat Rajamäen linja-autoasemalla

9.8.2023

Kiljavantien ja Rajamäen linja-autoaseman urakka on edennyt aikataulussa, ja käyttöönotto on torstaina 10.8.2023. Kunta rakensi Kiljavantien varteen uuden jalankulku- ja pyörätien linja-autoaseman liittymien väliselle osuudella sekä Kiljavantielle uuden korotetun suojatien linja-autoaseman kohdalle.

”Yhteistyö liikennöitsijän kanssa on ollut toimivaa ja joustavaa, minkä takia pääsimme etenemään hienosti urakassa eteenpäin aikataulun mukaisesti,” kiittelee katupäällikkö Jouko Rimpilä.

”Päällystys- ja kivitöitä tehdään vielä tänään, 9.8. Ajoratamaalaukset, vihertyöt ja katuvalojen asennukset tullaan tekemään lähiaikoina. Linja-autoaseman käyttöönottoon näillä ei ole vaikutusta,” Rimpilä mainitsee.

”Kiljavantien korotettu suojatierakenne ja uusi jalankulku- ja pyörätie linja-autoaseman liittymien välisellä osuudella parantavat liikenneturvallisuutta. Jalankulku- ja pyörätien puute todettiin myös mm. Rajamäen esteettömyyskartoituksessa. Lisäksi laiturirakenteita on parannettu esteettömiksi, kertoo liikenneinsinööri Piia Korteniemi.

”Uusi linja-autopysäkki linja-autoasemalla johtaa siihen, että linja-autojen ei tarvitse enää liikennöidä ahtaalla Kuntolanpolulla ja koululaiset voivat turvallisesti kävellä linja-autoasemalta korotetun suojatien kautta koulun ja uimahallin suuntaan,” Korteniemi toteaa.

Pyöräpysäköintiä löytyy uuden linja-autopysäkin ja terveyskeskuksen suuntaan johtavan jalankulku- ja pyörätien välissä olevalta välikaistalta. Sieltä löytyy nyt yhteensä 12 pyöräpysäköintipaikkaa. 

Takaisin listaukseen