Ajankohtaista

Koulutus, Lapset, Opetus ja koulutus, Rakentaminen

Lepsämän koulun uudisrakennuksen avajaisia vietettiin 31.3.2023

31.3.2023

Lepsämän koulun uudisrakennuksen avajaisia vietettiin 31.3.2023. Avajaisjuhlallisuudet keräsivät paikalle runsain määrin paikallisia kyläläisiä, oppilaiden vanhempia ja kutsuvieraita. Avajaisjuhlissa oli tuvan täydeltä riemua, kun ennen uuteen kouluun tutustumista juhlaväkeä hemmoteltiin koululaisten esityksillä ja juhlapuheilla.

Vanhan koulun saliin oli saapunut väkeä runsain määrin ja juhlakansa sai nauttia upeista, päätähuimaavista ja koskettavistakin esityksistä. Juhlassa esiintyivät koulun omat cheerleaderit, oppilaskunnan jäsenet sekä 4. ja 5. luokkalaisista koostunut bändi ja kuoro, jonka Kiiriminna-potpuri ei jättänyt ketään kylmäksi.

Lepsämän koulun rehtori Jaakko Heikkilä muistutti juhlapuheessaan Lepsämän koulun monipolvisista vaiheista. Viime vuodet ovat olleet haastavia ja monet oppilaista ovat joutuneet opiskelemaan mitä moninaisimmissa väistötiloissa. Nyt pihapiiriin noussut uusi rakennus on jo kaikkiaan kuudes pihapiiriin vuosikymmenten saatossa rakennettu koulurakennus. Yhden koulurakennuksen tuhopoltto vuonna 2019 ajoi oppilaita väistötiloihin ja korona-aika toi myös omat haasteensa koulunkäynnille. Erityisesti rehtori kiitti puheessaan opiskelijoita ja henkilökuntaa upeasta yhteishengestä hankalinakin aikoina:

– Meillä on valtavan iso ja suuri syy juhlia uuden koulurakennuksen valmistumista. Olemme selvinneet vaikeista ajoista ja olette ihmeellisellä tavalla pitäneet yllä yhteishenkeä. Lepsämän koulun visiolause Yhdessä eteenpäin kuvaa hyvin sitä henkeä, joka meillä täällä Lepsämässä on. Uusi koulurakennus on jo nyt tuonut meille valtavasti iloa jokapäiväiseen toimintaan ja olen onnellinen, että meillä on oppilaille ja henkilökunnalle toimivat tilat.

Uusi koulurakennus lämmöllä vastaan

Koulun 6. luokan oppilaskunnan oppilaat muistelivat myös omassa puheenvuorossaan sitä, millaisia vaiheita heidän koulutaipaleelleen Lepsämän koulun aiemmat sisäilmaongelmat, tuhopoltto ja nyt käyttöönotettu uusi rakennus on tuonut. Puheista välittyi ilo ja kiitollisuus siitä, että oppilaat viimein pääsevät nauttimaan opiskelusta uusissa tiloissa. Virallisen juhlan jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tutustua uuteen koulurakennukseen ja  6. luokan oppilaat saivat myös kunnia toimia oppaina uuteen kouluun tutustuville vieraille.

Uusi koulurakennus on ollut käytössä nyt reilun kuukauden päivät. Uudet tilat ovat avarat, valoisat ja modernit. Luokkahuoneet ovat muunneltavia tiloja, joiden kokoa ja käyttötarpeita voi muokata tarpeen mukaan. Käytävien avaruuteen on satsattu ja löytyypä koulusta myös vapaampaan oleskeluun sopivia taukotiloja. Oppilaat ja koulun henkilökunta esittelivät ylpeinä ja iloisina uusia toimivia tiloja ja vierailijat vaikuttivat ottavat uuden koulun lämmöllä vastaan.  

 

Takaisin listaukseen