Ajankohtaista

Ikäihmiset, Kaikki

”Leivo iloa ikäihmisille” – hyväntekeväisyyskampanja

3.2.2021

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää leivontatalkoon 19 paikkakunnalla, joista yksi on Nurmijärvi. Leivonnaisilla välitetään herkullinen ystävyyden osoitus palvelutaloissa asuville ikäihmisille, kun kasvokkain kohtaamiset ovat rajattuja. Leivonnaiset toimitetaan palvelutaloihin 14.2. vietettävän ystävänpäivän kahvihetkien iloksi.

Siskot ja Simot haastaa Nurmijärven asukkaita mukaan leipomaan palvelutalojen ikäihmisille ystävänpäiväkahvien kanssa tarjottavia leivonnaisia. Tarkoituksena on osoittaa välittämistä luovalla tavalla aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut. Leipomukset toimitetaan palvelutaloihin ystävänpäiväksi.

– Idea leivontakeikasta tuli vapaaehtoiseltamme, ja tartuimme siihen heti. Ystävänpäivän alla on hienoa saada vapaaehtoiset leipurit välittämään herkullinen ystävyyden viesti tuntemattomille ikäihmisille. Toimintamme tähtää välittämisen kansanliikkeen kasvamiseen, ja siihen voi osallistua eri tavoin, myös leipomalla, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Talkookeikalle osallistuminen ei vaadi erityisiä leipomistaitoja, vaan tekemisen ilo riittää. Leivontatalkoisiin voi osallistua kuivakakulla, pullapitkolla tai muulla laktoosittomalla ja pähkinättömällä leivonnaisella. Vapaaehtoisten ohjeissa korostetaan myös hyvää leipomishygieniaa. 

Nurmijärvellä vapaaehtoiseksi leipojaksi voi ilmoittautua 10.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen nurmijarvi@siskotjasimot.fi tai puhelimitse 050 544 5900/Piia Helasto. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta löytyvät keikkakalenterista www.siskotjasimot.fi/keikkakalenteri.

Ilmoittautumisen jälkeen vapaaehtoisille toimitetaan ohjeet leivonnaisten toimittamisesta.

Leivontakeikalla Siskot ja Simot -yhteisö tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden osoittaa ja kokea yhteisöllisyyttä ja välittämistä: olemme ikäihmisistä vain yhden pullan päässä – poikkeuksellisenakin aikana.

 

Lisätiedot: 

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, puh. 050 545 314

Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö ja keikkavapaaehtoistoiminnan edelläkävijä. Matalan kynnyksen vapaaehtoistoiminta ei vaadi jäseneksi liittymistä tai sitoutumista kuin yhteen keikkaan kerrallaan. Luovan välittämisen kansanliike sai alkunsa Järvenpäästä vuonna 2013. Välittämisen keikkoja tehdään jo 18 paikkakunnalla.

Takaisin listaukseen