Ajankohtaista

Kirjasto

Lavastettu mielenilmaus Nurmijärven kirjastoissa syyskuussa 

31.8.2023

Minkä pitäisi muuttua, että maailma olisi parempi paikka? Mikä Nurmijärvellä on hyvin? Entä mitä Nurmijärvellä pitäisi tehdä paremmin? Hyväntuulisessa ja leikkimielisessä lavastetussa mielenilmauksessa kunnan asukkaat pääsevät ilmaisemaan mielipiteensä osallistavalla tavalla. Lavastettu mielenilmaus kutsuu jakamaan asioita, jotka kaipaavat muutosta kunnassamme tai asioita, jotka ovat jo hyvin mutta voisivat olla vieläkin paremmin! 

Kaikissa Nurmijärven kirjaston toimipisteissä on syyskuun ajan esillä kunnantalon pienoismalli, jonka edustalle voi jättää oman mielipiteensä asioista. ”Tähän mielenilmaukseen on helppo osallistua. Kaikki ovat tervetulleita ilmaisemaan mielipiteensä, ja kutsumme osallistumaan niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. Mukana on ripaus leikkisyyttä, sillä ei demokratiaan liittyvien asioiden aina tarvitse olla niin kovin vakavia”, sanoo kirjaston demokratiatyöstä vastaava kirjastonhoitaja Miira Sipiläinen.

Mielenilmauksen esiin nostamat risut ja ruusut viedään kuntapäättäjien tietoisuuteen, ja niiden pohjalta on tarkoitus järjestää kirjastossa avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa päättäjät pääsevät vastaamaan palautteeseen. Lavastettu mielenilmaus on osa Nurmijärven kirjaston demokratiatyötä, jonka tarkoituksena on edistää kuntalaisten osallisuutta ja demokratiaa. Mielenilmaukseen voi osallistua Nurmijärven pääkirjastossa, Klaukkalan ja Rajamäen kirjastoissa 4.9.–30.9.

Nurmijärven kirjaston tempaus on ideoitu Lapinjärven, Askolan, Myrskylän, Pornaisten ja Pukkilan kirjastojen Lamppu-hankkeen mielenilmauksen pohjalta.

Lavastettu mielenilmaus -kuva (© Jaana Laaksonen

Takaisin listaukseen