Ajankohtaista

Jätehuolto, Kiertokapula, Kiinteistöt

Lasipakkaus-, pienmetalli- ja kartonkijätteen keräys 5–9 huoneiston kiinteistöissä 1.9. alkaen

14.8.2023

Lasipakkaus-, pienmetalli- ja kartonkijätteen keräys Kiertokapulan järjestämänä alkaa 1.9.2023. Jätelakiin perustuva keräysvelvoite laajenee koskemaan kaikkia Nurmijärven taajamissa sijaitsevia vähintään viiden huoneiston kiinteistöjä. Useille 5–9 huoneiston kiinteistölle on tulossa tämän myötä lisää jäteastioita. Aiemmin velvoiterajana on ollut 10 asuinhuoneistoa.

Kiertokapulan aloittaessa keräykset 1.9., vanhat keräyssopimukset raukeavat automaattisesti. Niitä ei tarvitse erikseen irtisanoa.

  • Jos kiinteistöllä on kerätty aiemmin pakkausjätteitä, Kiertokapula pyrkii lunastamaan pakkausjäteastiat edelliseltä urakoitsijalta.
  • Jos kiinteistöllä ei ole astioita, niin Kiertokapula toimittaa käsin siirrettävät keräysastiat pakkausjätteille.

Tilanpuute ei vapauta jätelain määräämistä keräysvelvoitteista. Yhteisistä jäteastioista on mahdollista sopia naapuritaloyhtiöiden isännöitsijöiden/hallitusten kesken.

Käsin siirrettävät pakkausjätteiden jäteastiat kuuluvat tyhjennyspalvelun hintaan sen jälkeen, kun keräys siirtyy Kiertokapulan vastuulle. Hintaan sisältyy jäteastioiden pesu kerran vuodessa.

Uusien jäteastioiden myötä uudistetaan myös jäteastioiden kuvakkeet, jotka otetaan vähitellen käyttöön kaikissa jäteastioissa.

Miten lajittelet?

Jäteastiatarra, jossa ruskealla pohjalla kartonkitölkki, ja teksti KARTONKIPAKKAUKSET.

Kartonkipakkaukset

Jäteastiatarra, jossa vihreällä pohjalla pullo, ja teksti LASIPAKKAUKSET.

Lasipakkaukset

Jäteastiatarra, jossa harmaalla pohjalla säilyketölkki, ja teksti METALLIPAKKAUKSET.

Pienmetallipakkaukset

Takaisin listaukseen