Ajankohtaista

Lapset, Liikuntapaikat, Viheralueet

Kylänpään leikkikentälle asennetaan uusi leikkivälineistö – tuhotyölle tulossa kallis hintalappu

6.10.2023

Kylänpään leikkikentällä oleva suuri leikkivälineistö tuhoutui tulipalossa kesäkuussa 2023. Syyksi epäillään ilkivaltaa, ja asia on poliisilla tutkinnassa. Useita toimintoja ja osia sisältävä leikkivälineistö oli asennettu vuonna 2021 entisen vanhan linnan tilalle. Kunta on nyt hankkinut vastaavan uuden leikkivälineistön, jonka asennustyöt alkavat 9.10.2023, ja kestävät arviolta kaksi viikkoa. Tuona aikana leikkikentälle ei saa mennä. Tuhotyön aiheuttamat kustannukset kunnalle ovat noin 81.000 euroa.

Tuhotyön korjaaminen vienyt henkilöstön aikaa ja kunnan euroja

Kylänpään leikkivälineistön uusiminen, vanhan purkutyöt sekä uuden hankinta ja asennus, on aiheuttanut kunnalle odottamattomia ja budjetoimattomia lisäkustannuksia.

”Tulipalon jälkeen poistimme omana työnä sekä puitesopimusurakoitsijan kanssa vanhan palaneen leikkivälineistön leikkikentältä ja toimitimme sen asianmukaiseen jätteenkäsittelyyn. Lisäksi jouduimme poistamaan leikkivälineen kohdalla sijaitsevaa turvasoraa”, kertoo liikunta- ja viheraluepäällikkö Ville Ruokoja.

”Tuhotyön kustannukset ovat tällä hetkellä noin 81 000 euroa, mikä pitää sisällään uuden täysin vastaavan laitekokonaisuuden asennettuna. Itse laite maksaa 59 000 € ja sen asennus 20 000 €, ja näiden päälle purku- jäte, ja kuljetuskustannukset” Ruokoja toteaa.

Leikkivälineistö lasten käytettävissä lokakuun lopulla

”Kunnalla on yhteensä yli sata leikkikenttää, ja Kylänpään leikkikenttä on näistä kyllä TOP3:ssa monipuolisen leikkivälineistön ja pinta-alaltaan ison kentän ansiosta. On kyllä iso surku, että Kylänpään lapsiperheiltä ja päiväkodin lapsilta vietiin ilkivallan takia mahdollisuus ison ja monipuolisen leikkivälineistön käyttöön, vaikkakin kentälle jäi muutama pieni väline, ja vielä kesäaikaan”, harmittelee Ruokoja.

Uuden, samanlaisen leikkivälineistön eli monitoimikeskuksen asennustyöt alkavat maanantaina 9.10. Työn arvioidaan olevan valmis 20.10., jos sääolosuhteet sen mahdollistavat. Vuorokauden keskilämpötilan täytyy ylittää +6 astetta ja myös muut sääolosuhteet, kuten vesisade voivat vaikuttaa asennustöihin jatkumiseen suunniteltua pidempään.

Asennustyö sisältää useita erilaisia toimenpiteitä, kuten mittaus- ja maansiirtotyöt, leikkivälineistön ja sen putoamiskorkeuden vaatiman turva-alustan asennuksen sekä kaivumaiden poiskuljetuksen kierrätysmaksuineen.

Leikkikenttäalue on suljettu rakentamisen ajan.

 

Takaisin listaukseen