Ajankohtaista

Ilmastotyö, Yhdistykset, Yritykset

Kunta perustaa ilmastotyöverkoston alueen yritysten kanssa

13.11.2023

Nurmijärven tulisi olla hiilineutraali vuonna 2030, ja tavoitteen saavuttamiseksi kunta perustaa alueen yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa ilmastotyöverkoston. Verkosto tulee kokoontumaan 4–5 kertaa vuoden 2024 aikana. Verkostossa määritellään yhteisiä ilmastotyön tavoitteita ja pohditaan keinoja niiden saavuttamisessa. Ensin kunta kerää tietoja yritysten toiveista ja tarpeista verkostoyhteistyölle avoinna olevalla kyselyllä.

Verkostotyötä vetää ilmastoasiantuntija Motiva Services

Perustettavaa ilmastoverkostoa varten kunta sai Ympäristöministeriön myöntämää rahoitusta, joka mahdollistaa ilmasto-osaamisen asiantuntijaorganisaation mukaantulon. Yhteistyökumppanina toimii Motiva Services, jonka tehtävänä on verkoston käynnistäminen sekä hankeajan jälkeisen toimintamallin luominen.

Verkostossa on mukana myös Keski-Uudenmaan Kehittämisyhtiö Keuke, joka toimii kumppanina ilmasto- ja vastuullisuusasioiden kehittämisessä, tarjoten apua myös investointisuunnitelmien ja rahoituslaskelmien laatimiseen sekä tukikanavien löytämiseen.

Millaisia toiveita ja tarpeita yritykselläsi on? Vastaa kyselyyn!

Ensimmäisessä vaiheessa kunta kerää tietoja alueen yritysten ja yhteisöjen toiveita ja tarpeita tulevalle verkostoyhteistyölle. Kysely on avoinna 19.11. 2023 asti.   

Aloitustapaaminen järjestetään kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille yrityksille 16.1.2024 klo 8–11 Nurmijärvellä. Tapaamisessa on tarkoitus käydä läpi kyselyssä esille nousseet tarpeet ja toiveet sekä miettiä yhdessä, miten yhteistyötä lähdetään käytännössä toteuttamaan.

Miksi yrityksen kannattaa lähteä mukaan ilmastoverkostoon?

  • saat tukea ja ideoita yrityksesi kestävän liiketoiminnan kehittämiseksi
  • pääset verkostoitumaan alueen yritysten kanssa ja kuulemaan muiden kokemuksia ilmastotyöstä 
  • saat apua rahoitus- ja investointilaskelmien laatimiseen sekä vinkkejä tukikanavien löytämiseen
  • saat mahdollisuuden vahvistaa omaa rooliasi muuttuvassa toimintaympäristössä sekä arvoketjussa
  • pääset osallistumaan alueen vastuulliseen kehittämiseen sekä kilpailukyvyn edistämiseen

Lähde mukaan rakentamaan ilmastoystävällistä ja kestävämpää Nurmijärveä!

 

Takaisin listaukseen