Ajankohtaista

Yritykset, Yrityspalvelut

Kunta ja yrittäjäjärjestöt tekevät yhteistyötä elinvoimaisemman Nurmijärven eteen

13.6.2022

Nurmijärven kunnan strategisena tavoitteena on kasvattaa kunnan työpaikkaomavaraisuutta, jotta yhä useampi nurmijärveläinen voisi tulevaisuudessa käydä töissä omassa kotikunnassaan. Tähän pyritään mm. tukemalla yritysten kehittymistä ja laajenemismahdollisuuksia, varmistamalla yritystonttien riittävyys ja tavoittelemalla uusia yrityksiä kuntaan. Uusimmassa Yrittäjien kuntabarometrissä paikalliset yrittäjät nostivat Nurmijärven yhdeksännelle sijalle Uudenmaan kunnista.

”Yritykset, nykyiset ja uudet, ovat Nurmijärven elinvoimaisuuden lähde. Yhteistyö ja vuorovaikutus yritysten ja yrittäjäjärjestöjen kanssa on olennaisessa osassa tavoitteena saavuttamisessa”, Nurmijärven kunnan elinkeinojohtaja Marko Järvenpää sanoo.

Suomen Yrittäjien kuntabarometri 2022 -kyselyssä paikalliset yrittäjät arvioivat oman kuntansa toimintaa. Vastaajat antoivat Nurmijärven kunnalle arvosanan 2,85/5, millä Nurmijärvi sijoittui Uudenmaan vertailussa yhdeksänneksi. Uudenmaan alueen arvosanojen keskiarvo oli 2,89. Edellisessä, vuonna 2020 toteutetussa kyselyssä, kunta sai saman arvosanan ja sijoittui Uudellamaalla sijalle 11. Kyselyyn vastasi 43 nurmijärveläistä yrittäjää. Vastaajista 58 % on yksinyrittäjiä, 30 % työllistää 2–9 henkilöä, 9 % työllistää 10–49 henkilöä ja 2 % vastaajista työllistää 50–249 henkilöä.

”Vaikka sijoitus paranikin, Nurmijärven tulos jättää edelleen tsemppaamisen varaa ja otamme kyselyssä annetun palautteen nöyrästi vastaan. Teemme kunnassa tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa, ja olemme myös käyneet läpi saatuja tuloksia yhteistyössä yrittäjäjärjestöjen kanssa”, Järvenpää sanoo.

Barometriin vastanneiden yrittäjien tyytymättömyys kohdentuu infrastruktuurin puolelle.
”Merkittävimpiä haasteina pidetään toimitilaongelmia, tietoliikenneyhteyksien rajallisuutta, kaavoituksen haasteita ja liikenneyhteyksien puutteita. Lisäksi hankintatoimintaa on syytä kehittää edelleen yhteistyössä”, Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö sanoo.

”Ymmärrämme hyvin kritiikin. Kaavoituksen osalta resurssitilanne on ollut viime vuosina haastava, mutta onneksi olemme vihdoin saaneet vapaisiin paikkoihin rekrytoitua työntekijöitä tämän kevään aikana. Koronapandemia puolestaan on vaikuttanut joukkoliikenteen asiakasmääriin ja näin ollen myös vuoromääriin. Infrastruktuurin osalta kuntaa on kehitetty viime vuosina paljon, joten tältä osin meidän tulee käydä vielä tarkentavia keskusteluja yrittäjien kanssa. Kunnassa on valmisteilla uusi hankintastrategia, jota tehdään yhteistyössä yrittäjäjärjestöjenkin kanssa”, Järvenpää kertoo.

Nurmijärven alueella toimivien yrittäjäjärjestöjen (Nurmijärven Yrittäjät, Klaukkalan Yrittäjät ja Nurmijärven Yrittäjänaiset) puheenjohtajat antavat myös kiitosta kunnan suuntaan elinkeinopalveluiden aktiivisuudesta.

”Kunnan elinkeinopalvelut on ollut viime aikoina merkittävän aktiivinen yrittäjiä kohtaan. Yksi merkittävistä keskusteluväylän avaajista oli Nea ry:n perustaminen yhteistyössä kunnan ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Sen puitteissa toimintaan yhdessä ja toiminnasta viestitään yrittäjille aktiivisesti. Tämä näkyy myös tutkimuksessa, jossa Nurmijärven osalta parhaat tulokset tulivat päätöksenteosta ja elinkeinopolitiikasta”, Pirjo Kivistö (Nurmijärven Yrittäjät), Tommy Kaila (Klaukkalan Yrittäjät) ja Kirsi Männistö (Nurmijärven Yrittäjänaiset) sanovat.

Nurmijärven kunta järjestää säännönmukaisesti yrittäjille aamukahvitilaisuuksia sekä yhteisiä tapaamisia. ”Tulemme myös mielellämme keskustelemaan ja tutustumaan yrityksiin ja kuulemaan ajankohtaisia asioita yrittäjäjärjestöjen tilaisuuksiin”, Marko Järvenpää sanoo ja jatkaa: ”Nurmijärven kunta haluaa myös muistuttaa yrityksiä siitä, että tarjoamme alueen yrittäjien käyttöön Keski-Uudenmaan yrityskeskuksen, Keuken palvelut. Keuken kautta ovat siis saatavissa esimerkiksi erilaisia yritysten toimintaan, perustamiseen, kasvuun, kehittymiseen, kansainvälistymiseen, sukupolvenvaihdokseen liittyviä tuki- ja neuvontapalveluita. Toivomme, että yritykset löytävät myös nämä matalan kynnyksen palvelumme Keukesta.”

Takaisin listaukseen