Ajankohtaista

Varhaiskasvatus

Kunta aloittanut selvityksen kahden työntekijän käytöksestä

2.5.2024

Nurmijärven kunta on käynnistänyt selvityksen kahden varhaiskasvatuksen työntekijän käytöksestä. Kahdelle kunnan työntekijälle tuli erimielisyyttä ja tilanne kärjistyi siinä tilanteessa toisen henkilön fyysiseksi rajoittamiseksi. Tapahtuma sattui aamulla 2. toukokuuta, eikä siitä ollut fyysistä vaaraa osallisille tai sivullisille. Kunta suhtautuu tapahtuneeseen vakavasti.

”Minkäänlainen henkinen tai fyysinen väkivalta ei kuulu kuntamme toimintatapoihin. Tämä ei ole missään nimessä malli, jota haluamme antaa lapsillemme. Suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti, selvitämme tapahtuneen ja käsittelemme sen perinpohjaisesti”, kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen sanoo.

Kunta painottaa, että tapahtunut on poikkeuksellinen yksittäistapaus eikä se heijasta kunnan toimintatapoja. Lasten on edelleen turvallista olla kunnan varhaiskasvatuksen yksiköissä. Lasten ja päiväkodin henkilökunnan turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, ja vanhemmille viestitään tapahtuneesta avoimesti.

”Tapahtunut on poikkeuksellinen yksittäistapaus, mutta sitä suuremmalla syyllä otamme tapahtuneen erittäin vakavasti, jottei vastaavaa enää tapahdu. Paikalla olleiden huoltajien kanssa on keskusteltu tapahtuneesta. Olemme myös tiedottaneet tapahtuneesta avoimesti kyseisen päiväkodin huoltajia ja henkilökuntaa”, Tiina Hirvonen sanoo.

Takaisin listaukseen