Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 9.9.2022 – Tapahtumasyksy on alkanut – pistä Nurmijärvi-lehti talteen

9.9.2022

Joko olet lukenut uusimman Nurmijärvi-lehtemme? Se oli jakelussa noin viikko sitten Nurmijärven alueella. Lehti on luettavissa myös sähköisenä kotisivuilla.

Lehdestä kannattaa erityisesti poimia kalenteriin lukuisten tapahtumien ajankohdat. Nyt nimittäin on luvassa kaikkien aikojen tapahtumasyksy. Alla vinkkejä 16-17.9. viikonlopulle:

Reilun viikon päästä 16.-17.9. viikonloppuna rävähtää, kun kaikkea kivaa on tiedossa eri puolilla kuntaa.

Perjantaina 16.9. vihintään toivottu ja odotettu pyörätie Klaukkalassa Kirkkotien ja Klaukkalan kehätien välillä virallisesti käyttöön. Kuntalaisia toivotaan sankoin joukoin ja koko suvun voimin liikkumaan ja polkaisemaan jalankulku- ja pyörätie tulille. Juhlallisuudet alkavat klo 16  Klaukkalantiellä, K-Raudan kohdalla. Holman leirikeskuksen pysäköintialueella on lapsille puuhaa. Kunnan sivuilla kerrotaan tarkemmin vielä avajaisten sisällöstä tämän viikon aikana.

Heti seuraavana päivänä lauantaina 17.9. on kaksi mahtavaa tilaisuutta, joita ei kannata missata:

Minä elän! -merkkivuoden yksi kohokohdista on yhdessä Tuusulan kunnan kanssa järjestetty Minä elän! -vaellus Taaborinvuorelta Tuusulan Rantatiellä sijaitsevalle Kiven kuolinmökille. Vaellus yhdistää rennon yhdessäolon mukavasti vaihtelevaan kulttuuriohjelmaan. Mietiskelevämpi reippailija voi kuunnella matkan aikana Finlandia-palkitun kirjailijan Juha Hurmeen tapahtumaa varten tilaustyönä tekemän podcastin, joka saa samalla ensiesityksensä.

Vaellus starttaa Taaborinvuorelta klo 10 ja matkan pituus on noin 13 kilometriä. Esiintymässä on Helsinki Poetry Connection ja kahvit voi hörpätä lähtiäisiksi Kivi-juhlat ry:n kahviossa.

Puolimatkassa voi pysähtyä Nahkelan koululla, jossa on tarjolla virvokkeita ja ohjelmaa sekä huoltopiste. Tuusulan Kirkkotielle päästessä ilahduttaa matkaajia Fillaripianisti Aarno Paakkari.

Matkaa voi lyhentää nousemalla Tuusulanjärven rannalla olevasta Koskenmäen satamasta lautan kyytiin ja kulkemalla loppumatkan vesireittiä pitkin. Lauttapaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne annetaan vaeltajille saapumisjärjestyksessä jonotuksen mukaan. Palvelun tarjoaa paikallinen yrittäjä.

Klo 13 ja 14 konsertoi harmonikkataiteilija Henna-Maija Groupen Aleksis Kiven kuolinmökillä ja vaelluksen päätteeksi osallistujat voivat tietenkin käydä kahvilla vaikkapa Aleksis Kiven kuolinmökin vieressä sijaitsevassa Lottamuseossa.

Taaborinvuorelle kulkuneuvonsa jättäneille on tarjolla paluukyyti bussilla Tuusulasta, joten molempiin suuntiin matkaa ei tarvitse taittaa jalan.

Tapahtumaan ja bussikyyteihin pitää ilmoittautua etukäteen. Bussikyydin varaaminen päättyy 12.9. Pelkkään vaellukseen voi ilmoittautua 15.9. saakka. Katso lisätiedot täältä. Ilmoittautuminen Minä elän! -vaellukselle >>

Olen muuten itse haastanut Tuusulan pormestari Kalle Ikkelän vaellukselle mukaan. Haasta sinäkin kaveri, naapuri tai sukulainen mukaan ja nähdään matkan varrella! Kurkkaa täältä haastetwiitti Twitterissä.

 Iki-ihana Monikko täyttää jo 5 vuotta ja 17.9. Monikkopäivän ja synttäreiden kunniaksi on järjestetty talossa menoa ja meininkiä. Poikkea ainakin kakkukahveille. Juontajana toimii Mika Ikonen. Ohjelmassa mm. Nurmijärven Opiston Open stage, tanssi- ja musiikkiopiston esityksiä sekä nuorisotilan järjestämää ohjelmaa.

Ohjelma Monikkosalissa:

Klo 14-15 Nurmijärven musiikkiopiston ja Nurmijärven tanssiopiston esityksiä

Klo 15 kakkukahvit

Klo 16-16.45 Päivätanssit Marita Taavitsainen ja Nurmijärven Opiston bändi esiintyy

Klo 18-19.30 Tiktokkaaja ja somevaikuttaja Michael Anders, M&G

Ohjelma Monikon aulassa:

Klo 15 ja klo 17 Open stage by Nurmijärven opisto. Open stage on matalan kynnyksen avoin lava, johon voi osallistua joko esiintyjänä tai pelkästään yleisönä. Tervetuloa tutustumaan lähialueesi ihmisiin ja inspiroitumaan esityksistä!

Monikon pihalla, Winhatorilla:

Klo 14-17 Perttulan VPK

Klo 14-18 Pihakirppis, omatoiminen, säävarauksella

Monikon nuorisotilassa:

Klo 14-18 Avoimet ovet, mukana myös nuorisovaltuusto. Mukavaa ohjelmaa luvassa. Ohjaamo ja etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa. Myös Manu Monikko on menossa mukana.

 

Takaisin listaukseen