Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 8.7.2024 – Kirkkaasti kauneinta lähilandea Sääksissä

8.7.2024

Sääksissä on säpinää koko kesän ajan. Lähilande näyttäytyy parhaimmillaan aaltojen välkkyessä taustalla.

Suomen suurimmalla lähteellä kohtaavat taianomaisella tavalla puhtaan veden häikäisevä kauneus ja luonnonrauha. Sääksin hiekkarannalla voi viettää ikimuistoisen kesäpäivän: uimarannalta löytyy kauniin hiekkarannan lisäksi kesäkahvila terasseineen, hyppytornit, beachvolley-kentät sekä lasten leikkipaikkoja. Voit nauttia Sääksistä pidempäänkin sillä alueelta löydät yöpymismahdollisuuksia  – upeita luontopolkuja pitkin pääset rannalta kätevästi Kiljavannummen reiteille, hotellille ja lomakodille.

Sääksin Vesipuisto tarjoaa unohtumattomia hetkiä kaikenikäisille vierailijoille. Olipa kyseessä aurinkoinen tai sateinen kesäpäivä, vesipuisto tarjoaa viihdettä ja elämyksiä jokaiselle vesipuistoseikkailua kaipaavalle (saaksinvesipuisto.fi). Suursuosioon noussut Skiffer on aloittanut kahvilatoiminnan Sääksissä tänä kesänä, myös ravintolatoiminta käynnistyy kesän mittaan. Sääksin uimaranta palveluineen löytyy osoitteesta Sääksjärventie 30, Kiljava.

Sääksjärven rannalla sijaitsee myös Nurmijärven helmi, Röykkä Resort. Tämä upea, 1900-luvun jugendtyylinen kivilinna avattiin majoituskäyttöön huhtikuussa 2023. Vaikuttavan rakennuksen on suunnitellut yliarkkitehti Magnus Schjerfbeck.

Pihapiiristä pääsee kävelylle puhtaaseen, raikkaaseen mäntymetsään, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet sienestää tai marjastaa. Rantasaunasta pääsee pulahtamaan uimaan Sääksjärveen. Luonto- ja elämyspalvelut löytyvät helposti Elämystähden palveluina, mikäli haluat linnakierrokselle tai vaikkapa erähenkisen kisailun. Pihapiirin ihastuttavassa Lettovilla-rakennuksessa on taidegalleria, Mekkoateljee ja Titan Ihana putiikki.  Lettovilla Café & Wine – tarjoilee kävijöille pientä suolaista, vohveleita ja muita virvokkeita. Terassilta aukeaa mahtava näkymä rantaan, jossa sielu lepää. Yhteystiedot: roykkaresort.fi | Parantolantie 88, Röykkä

Majoitus- ja kongressihotelli Kiljava Resort löytyy niinikään puhdasvetisen Sääksjärven rannalla. Hotellin huoneista on upeat näkymät Sääksjärvelle ja ympäröivään luontoon. Illanviettoja varten on erilaisia vaihtoehtoja rennosta rantasaunasta juhlalliseen sviittiin sekä viihtyisään aulabaariin. Myös kokouspalvelut löydät kätevästi Kiljava resortista. Osoite: Kotorannantie 49, Kiljava | hotelkiljava.fi | puh. 044 7433368

Lomakoti Kotorannan nykyaikaiset majoitus-, ruokailu-, kokous- sekä juhlapalvelut löytyvät Sääksjärven rannalta.  Paikan lämminhenkinen tunnelma luo täydelliset puitteet kiireettömälle rentoutumiselle, tai aktiivilomalle. Vuokrattavana myös rantasaunoja, kotaa, grillikatosta ja 8 hengen hirsimökkiä. Yhteystiedot: kotoranta.fi | Kotorannantie 74, Nurmijärvi | puh. 010 387 5802.

Lisää tietoa lähialueen palveluista löydät Visit Nurmijärvi kesäesitteestä.

 

 

 

 

 

 

Takaisin listaukseen