Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 7.5.2021 – Äitienpäivänä kannattaa jutella – myös kesästä!

7.5.2021

Lämpimät onnittelut kaikille äideille ja oikein hyvää äitienpäivää!

Äitienpäiväviikonloppuna katseet kohdistuvat ansaitusti äiteihin, mutta siinä samalla myös perheisiin. Miten perheissä jaksetaan ja voidaan nyt, kun koronatilannetta on kestänyt jo toista vuotta? Monissa perheissä ainakin isovanhemmat ovat jo saaneet ensimmäiset rokotukset ja keventyneet rajoitukset näyttävät valoa tunnelin päähän.

Äitienpäivä on hyvä hetki kysyä toisiltamme, mitä meille ihan oikeasti kuuluu? Voisiko nyt jo alkaa suunnitella elämää koronan jälkeen – tai edes ensi kesäksi?

Selvää on, että poikkeusolot ovat johtaneet perheissä monenlaisiin haasteisiin aina talouden ja toimeentulon ongelmista alkaen. Monissa perheissä vähentynyt matkustaminen ja etätyöt ovat myös lisänneet perheiden yhteistä aikaa, mikä on voinut olla sekä positiivinen asia, että toisissa perheissä aiheuttaa ongelmien kasautumista entisestään. Poikkeusolot ovat luoneet lapsille ja nuorille turvattomuutta, epävarmuutta ja ahdistusta. Arjessa erityisesti vähentynyt kanssakäyminen ystävien kanssa on lisännyt yksinäisyyden kokemista.

Perheiden tukemisen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Kunta, Keusote, monet yhdistykset ja järjestöt ovat valmiina eri tavoin tarjoamaan ammattilaisten ja aktiivien apua ja tukea sekä nyt myös jo enenevässä määrin toimintaa.

Kunnan nuorisotoimi on pyrkinyt koko korona-ajan järjestämään monipuolisesti toimintaa lapsille ja nuorille kulloistenkin rajoitusten puitteissa. Nyt nuorisotilat ovat jälleen avanneet ovensa ja lisätietoja aukioloajoista ja suosituksista löytyy täältä.

Nuorisotoimi järjestää kesällä runsaan määrän leirejä. Päiväleireille on vielä jonkin verran haja- ja varapaikkoja jäljellä ja lisätietoja löytyy täältä.

Liikuntatoimi järjestää suositun sporttileirin, jossa on vielä runsaasti paikkoja jäljellä. Leirille voi ilmoittautua tästä.

Rajamäen uimahalli on myös jälleen avannut ovensa ja lasten kesäuimakouluihin ilmoittautuminen alkaa 13.5. Lisätietoa tästä.

Seurakunta ja yhdistykset organisoivat kesälle erilaisia leirejä ja muuta toimintaa. Tässä muutama linkki, jota kautta löytää kesätoimintaa lapsille:

Nurmijärven seurakunta

SB-pro

Nurmijärven yleisurheilu

Klaukkalan NMKY:n kesäHippa-leirit

Nurmijärven kuvataidekoulu

Nurmijärven tanssiopisto

Ali-Ollin Alpakkatilan eläinleirit

Mahdollisimman pian osana korona exit -strategiaa pyritään korjaavaan työhön, jotta lasten ja nuorten elämä saadaan normalisoitua. Toinen peräkkäinen koronavuosi on haastanut perheitä ja Keusoten kautta on saatavilla monenlaista tukea. Keusoten ammattilaiset auttavat nuoria pulmissa myös nimettömänä chatissa. Chat on auki maanantaista torstaihin klo 16-18.

Pidetään toisistamme huolta ja pidetään yllä toivoa tulevaisuudesta. Valo lisääntyy kovaa vauhtia ja kesä on täällä jo ihan pian.

Outi

Takaisin listaukseen