Ajankohtaista

Kaikki

Kunnanjohtajan blogi 31.12. ”Ikimuistoinen 2020 – mutta mistä muusta kuin Koronasta?”

31.12.2020

Vuosi 2020 alkoi Nurmijärvellä juhlavasti. Valtuusto julisti Nurmijärven Aleksis Kivi -pääkaupungiksi ja 02022020 käynnistyivät Seitsemän veljeksen 150 v. juhlat, jotka jatkuivat läpi vuoden. Vuoden aikana nähtiin ja koettiin upeita valoteoksia – Veljesten valo nimellä toteutettu puhuva silta ja Monikon seinään heijastettu multimediateos A_K_7_V , toteutettiin lukumaraton, avattiin uudet Seitsemän veljeksen www-sivut, toteutettiin historian ensimmäinen Seitsemän veljeksen vaellus, nähtiin tanssi- ja musiikkiopistojen toteuttama upea 7 x ME teos, sekä uusi tulkinta Seitsemän veljestä -näytelmästä Taaborilla, veljekset ja Aleksis Kivi heräsivät somessa eloon ja 10.10. järjestettiin Helsingin Sanomien streamaamat Aleksis Kiven -päivän juhlat. Vaikka moni ennalta suunniteltu asia muuttuikin matkan varrella, voimme olla tyytyväisiä vuoden saldoon. Nurmijärvi, veljesten tarina ja sen opetus lukutaidon merkityksestä saivat positiivista näkyvyyttä valtakunnallisestikin.

Helmi-maaliskuussa oli selvää, että Korona on tullut maahamme ja myös Nurmijärvellä alkoivat toimet pandemian torjumiseksi. Ohjeistukset ja toiminnot ovat muuttuneet jo moneen kertaan matkan varrella. Nämä ovat olleet isoja ja vaativia operaatioita ja haluan edelleen kiittää kaikkia kuntalaisia, sekä työntekijöitämme joustavuudesta ja rakentavasta asenteesta.

Olemme oppineet tuottamaan etäpalveluita mm. nuorisolle, kulttuuriin ja liikuntaan. On myös toteutettu Nurmijärvi TV:tä ja toteutettu osallistavia live-lähetyksiä mm. palveluverkkotyön osalta. Päätöksenteko on siirtynyt hybridi- tai etäkokouksiin.

Nurmijärvi-ilmiö nousi vuosien tauon jälkeen tämän vuoden aikana keskusteluihin, kun muuttoliike kääntyi kaupungeista kehyskuntiin. Väestönkasvu on ollut kunnassamme jopa odotettua vilkkaampaa. Myös yritystonttimyynti on sujunut vuoden aikana hyvin.

Matkailun osalta on lähdetty tämän vuoden aikana liikkeelle isommalla vaihteella. Kesäksi toteutettiin uudet matkailusivut, joita on päivitetty myös talvikaudeksi. Tulevana vuonna matkailualan kehitystyö jatkuu yhdessä alan yritysten kanssa.

Yritysten kanssa on toteutettu Nurmijärven ensimmäinen Shop up -days, jossa paikalliset yritykset houkuttelivat tutustumistarjouksilla ostoksille. Lisäksi on toteutettu Joulu Nurmijärveltä-kampanja, johon paikalliset yritykset saivat liittyä tarjouskampanjoineen.

Infrapuolella on toteutettu monenlaisia pienempiä hankkeita, mutta suurin juhlan aihe osui kuin osuikin vuodelle 2020, kun Klaukkalan vuosikymmeniä odotettu kehätie valmistui lähes vuoden etuajassa.

Organisaatiossamme ovat aloittaneet uusina johtajina mm. hallintojohtaja Katja Vuorinen ja liikuntapäällikkö Joose Kemppainen. Aleksian pata käynnistyi alkuvuodesta ja Aleksian ilme uusittiin loppuvuodesta.

Monet toimintatapojen muutokset on tehty nopeasti ja rohkeasti pakkotilanteessa, mutta uskon, että jotkin uusista käytännöistä jäävät elämään jatkossakin. Etätyön mahdollisuuksia tullaan varmasti hyödyntämään jatkossa monipuolisemmin. Myös hybridimalliset kokoukset tulevat todennäköisesti jatkumaan Korona-ajan jälkeenkin. Uskallan myös povata, että maskien käyttökynnys laskee jatkossa tavallistenkin influenssojen ja muiden tarttuvien tautien torjunnassa.

Vuosi 2020 oli Nurmijärvellä toiminnantäyteinen vuosi Koronasta huolimatta. Toivotaan kuitenkin, että mahdollisimman pian pääsemme jälleen normaalisti aktiviteettien pariin ja kohtaamaan toisiamme. Silloin nurmijärveläisyys ja siihen kiinteästi kuuluva yhteisöllisyytemme toteutuu parhaimmillaan.

Kiitos kaikille tästä vuodesta, sekä iloa ja valoa tulevaan vuoteen!

 

Kunnanjohtajan blogit >>

Takaisin listaukseen