Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 28.4.2022 – Aleksis lakitetaan jälleen livenä!

28.4.2022

Nurmijärven kunnassa on monenlaisia perinteitä, mutta hauskimmasta päästä on kunnan Vappuperinne. Sen ydin on Aleksis Kiven patsaan lakittaminen.

Lakitus on suoritettu yhtäjaksoisesti vuodesta 2006 lähtien. Tosin, kaksi edeltävää vuotta, lakituksen ohjelmallinen osuus on toteutettu virtuaalisesti ja patsas on lakitettu ilman yleisöä.

 

Kuva ensimmäisestä lakituksesta

Mikään ei liene niin vaihtelevaa ja epävakaata, kuin vappuaaton sää, mutta kertaakaan se ei ole ollut este juhlan järjestämiseen. Eikä näytä olevan tänäkään vuonna. Forecan mukaan lauantaina 30.4. klo 15 sää on suorastaan vastustamaton. Puolipilvistä ja +8 astetta lämmintä. Vieno länsituuli puhaltelee, joten pallot ja serpentiinit hulmuavat komeasti.

Uusi traditio, sinänsä jo vanhassa perinteessä on Aleksis Kiven patsaan perustavanlaatuinen kevätpesu. Tänä vuonna pesun suorittaa ammattimaisin ottein Nurmijärven Keskus VPK opiskelijajoukon avustamana.

Myös lakituksen perinteet uudistuvat. Tänä vuonna lakituksen ideoi ja toteuttaa Nurmijärven lukion oppilaskunta.

Juontajana ja viihdyttäjänä toimii stand up – koomikko Heikki Vilja. Vappuun kuuluvaa kuorolaulua esittää Cantica-kuoro.

Yleisölle simaa tarjoilee LC Kanerva ja Kivi-juhlien myyntipisteeltä voi ostaa kuumia grillimakkaroita ja munkkeja. Ohjelma päättyy toritansseihin, joita tahdittaa Nurmijärven puhallinorkesteri.

Tunnelmaan voi virittäytyä etukäteen katsomalla mainiot vapputervehdykset parilta aiemmalta vuodelta.

2020

2021

Nähdään lauantaina patsaalla!

Iloista vappua!!!!

Outi

 

Takaisin listaukseen