Ajankohtaista

Kaikki, Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 27.8.2021 – Walk-in rokotukset alkoivat!

27.8.2021

Rokotteita on nyt saatu alueellemme runsaasti ja rokotusmahdollisuuksia on tämän myötä voitu lisätä. Nurmijärvellä on nyt mahdollista kävellä arkisin suoraan rokotukseen ilman ajanvarausta klo 10-14 välisenä aikana. Rokotuspaikka on Kirkonkylän terveysasema. Tehosterokotuksen voi käydä hakemassa, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut kahdeksan viikkoa.

Walk-in rokotuksia on myös Hyvinkään Sveitsin rokotuspisteessä, Järvenpään Justissa, Mäntsälän terveysasemalla ja Tuusulan Hyrylässä. Näissäkin myös Nurmijärvellä asuvat voivat hoitaa rokotusasiansa kuntoon.

Seuraava viikonlopun walk-in -rokotustapahtuma pidetään lauantaina 4.9. kaikissa Keusoten alueen kunnissa klo 8.30 -15. Rokotuksia annetaan seuraavissa paikoissa:

  • Hyvinkään rokotuspiste, Sveitsin lukio, Teerimäenkatu 2-4, Hyvinkää
  • Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää
  • Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, Mäntsälä
  • Kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi
  • Klaukkalan terveysasema, Vaskomäentie 2, Klaukkala
  • Rajamäen terveysasema, Kievarintie 2, Rajamäki
  • Pornaisten terveysasema, Latiskantie 3, Pornainen
  • Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysasema, Hyryläntie 13, Tuusula
  • Kellokosken sosiaali- ja terveysasema, Kuntotaival 2, Kellokoski
  • Jokelan sosiaali- ja terveysasema, Opintie 1, Jokela

 

Elämme nyt ratkaisevan tärkeitä hetkiä tulevaisuuden kannalta. Rokotteita on nyt paljon saatavilla ja mikäli nyt saamme mahdollisimman monen käymään ensimmäisessä rokotuksessa, on meillä yhteiskuntana mahdollisuus päästä tavoitteeseen, että rajoituksista voidaan luopua noin 8 viikon päästä – eli vielä lokakuun aikana. Hallituksen ja terveysviranomaisten toivehan on ollut, että rokotekattavuus saataisiin nousemaan 80-90 prosenttiin, jotta rajoitteita voidaan purkaa.

Rokotukset ovat avain yhteiskunnan avaamiseen, mutta edelleen etäisyyksien pitäminen, maskien käyttö ja hygieniasta huolehtiminen ovat vähintään yhtä tärkeitä muistaa, jotta koronatartuntoja – ja myös muitakin näin syksyn myötä kiertäviä infektioita saadaan ehkäistyä.

Nurmijärvi on luokiteltu korkeimman tartuntariskin, eli leviämisvaiheen alueeksi. Tartuntojen huippu koettiin reilu viikko sitten, mutta edelleen tartuntoja on useita päivittäin. Myös joukkoaltistumisia on tapahtunut ja karanteeniin joutuneiden määrät ovat lisääntyneet johtuen siitä, että altistukset keskittyneet erityisesti alle 20-vuotiaisiin. Karanteenien pituus on tällä hetkellä lähtökohtaisesti 10 päivää ja karanteeniin joutumisen voi mahdollisesti välttää maskia käyttämällä tai kahdella rokotuksella. Lopullisen päätöksen karanteeniin joutumisesta tekee alueen pandemialääkäri.

Jäljityksen osalta alueellamme on edelleen viivettä useita päiviä, mutta jäljityksessä on pystytty priorisoimaan koulujen ja varhaiskasvatuksen joukkoaltistumisia.

Keskustelu rajoitusten oikeasuhtaisuudesta ja välttämättömyydestä käy kuumana. Odotukset ovat korkealla sen suhteen, että lähipäivinä nähtäisiin uusia linjauksia, jotka soveltuisivat paremmin tämän hetkiseen rokotus- ja tautitilanteeseen ja suojaamaan niitä, jotka tosiasiallisesti sitä tällä hetkellä tarvitsevat. Itse suhtaudun toiveikkaasti siihen, että pandemiassa ollaan jo voiton puolella. Tauti ei kuitenkaan nujerru itsekseen, vaan meidän on mahdollisuuksien mukaan hoidettava osuutemme. Otettava rokotukset ja käyttäydyttävä vastuullisesti. Vapaus ja vastuu kulkevat tässäkin asiassa käsi kädessä.

Takaisin listaukseen